Toine van Peperstraten: ‘KINK wordt een serieuze concurrent van 3FM’

Toine van Peperstraten is vooral bekend door zijn televisiewerk voor Studio Sport en tegenwoordig op Fox Sports. Toch is Toine van huis uit een radiomaker.

Op de landelijke radio presenteerde hij programma’s bij NPO Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 10 en Radio Veronica. Toch koos hij ervoor om zich vooral te richten op tv-presentatie.

Koppig
Van Peperstraten mag dan niet meer zoveel op radio doen, maar hij houdt zijn oud collega’s zeer kritisch in de gaten. NPO-Radio 2 radio-coryfee Gijs Staverman vindt hij ‘matig’. Van Peperstraten: ‘Ik moet een extra papiertje pakken om al zijn versprekingen bij te kunnen houden’. Volgens hem is het vooral koppigheid. ‘Neem als radio dj eens een interviewtraining of luister gewoon eens goed naar je redactie bij het uitspreken van namen.’
Podcast
Podcast bestaat al meer dan 15 jaar, maar Van Peperstraten gelooft in de heropleving van dit medium. ‘Ik zit vaak lang in de auto naar uithoeken van Nederland. Met een podcast in de auto ben je er zo. Het luistert heerlijk weg.’ Volgens hem is podcasting net als Netflix. ‘Je luistert wanneer het je uitkomt; het is on-demand.’
TV op de radio
Net als Vincent Bijlo gelooft hij dat veel talkshowprogramma’s, zoals RTL Late Night, Pauw of VI, ook op radio uitgezonden kunnen worden. ‘538 deed het eerder al met het live-programma The Voice’. Ik dat zeker kunnen en mis het soms ook wel eens’, aldus Van Peperstraten.
3FM
3FM laat momenteel nog geen lichtpuntje zien. Van Peperstraten: ‘3FM had voor profilering in de ochtend twee keuzes: Sander Hoogendoorn of Rob Janssen. Door Sander te kiezen ga ze voor een niche zender. Met Rob Janssen had de zender een locomotief gehad om bredere doelgroep luisteraars te trekken.’ Volgens hem zijn er veel zaken misgegaan in het verleden. ‘Het ging bij 3FM wel heel geforceerd op een gegeven moment. Ze stopten allerlei dames in de programmering die nog niet de body hadden om een dagprogramma te kunnen dragen.’ Volgens Van Peperstraten leek het in het verleden lange tijd goed te gaan met de zender, maar de werkelijkheid was anders. ‘De luisteraar luisterde niet naar 3FM, maar naar Coen en Sander, Ekdom of Stenders. Toen zij op een gegeven moment weg zijn gegaan, zijn de luisteraars volledig meegegaan.’ Hij is ook overtuigd dat de verjonging van Radio 2 heel veel luisteraars bij 3FM heeft gekost.’
Online Radio

Binnenkort start Michiel Veenstra met de online radiozender KINK. Van Peperstraten denkt dat KINK een serieuze concurrent van 3FM kan worden. Volgens hem moet er nog wel flink aan de merknaam KINK gewerkt worden, aangezien de jeugd nog geen gevoel bij deze naam heeft.

Beluister het hele interview van Patrick Kicken met Toine van Peperstraten in de Spreekbuis Podcast.

De volgende namen uit de radiowereld passeren het interview de revue: Adam Curry, Kas van Iersel, Edwin Evers, Erik de Zwart, Floortje Dessing, Edwin Diergaarde, Gerard Ekdom, Gijs Staverman en Wilfred Genee.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*