Tientallen trekkers blokkeren Mediapark Hilversum bij uitzending Zomergasten

Het Mediapark in Hilversum wordt zondagavond geblokkeerd door tientallen trekkers. De actie vindt plaats omdat minister van Landbouw Carola Schouten vanavond aanschuift bij het programma Zomergasten, dat vanaf het Mediapark live wordt uitgezonden.

Er zouden nog meer boeren onderweg zijn, aldus Farmers Defence Force. De actiegroep zou de blokkade niet zelf georganiseerd hebben, maar geeft aan deze wel te steunen. „Boeren willen gezien worden, dat ze niet akkoord gaan met de voermaatregel. Schouten heeft iets over de schutting gegooid en is gewoon op vakantie gegaan. Je ziet haar nergens. En nu gaat ze gewoon een uur bij Zomergasten zitten.” Enkele agrariërs hebben een spandoek met een karikatuur van Carola Schouten opgehangen.

De politie geeft aan verrast te zijn door de actie van de boeren en heeft onder meer een helikopter ingezet om de situatie onder controle te houden.

Minister Schouten wil dat boeren per 1 september de hoeveelheid eiwit in veevoer verminderen, omdat dat veel stikstofuitstoot zou schelen. De boeren voeren eerder al actie om de veevoermaatregel van tafel te krijgen. Vorige maand vaardigde de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek nog een verbod uit op het demonstreren met tractors.

5 Comments

 1. Goede actie van de boeren. Ze moeten hier niet mee akkoord gaan. Deze mevrouw wil dit kosten wat het kosten doordrukken. Die stickstof ik gewoon het middel dat ze gebruiken om de markt van de boeren om zeep te helpen zodat ze de grond kunnen opkopen om vol te bouwen.

 2. Michel, ik woon (nog) midden tussen de boeren. Je moest eens weten wat die allemaal doen in het kader van de lucht verontreiniging en nog veel meer.
  En dan heb ik het nog niet eens over hun taal gebruik.

  • Waarom woon je daar dan, ga dan in de amsterdamse grachtengordel wonen. En als je er zelf voor kiest om tussen de boeren te wonen moet je niet gaan klagen!

   • @ De Koot.

    Lezen is voor sommigen moeilijk…………………..

    Ik schreef nl.” ik woon (NOG) midden tussen de boeren.”

    M.a.w binnenkort niet meer, hopelijk begrijp je dat wel………………….

    Klein schermpje zeker op de telefoon ?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*