Thomas Bruning (NVJ): Omroepmedewerkers durven misstanden niet te melden door tijdelijk contract

De algemeen secretaris van de NVJ, Thomas Bruning, meldde in het RTL-programma Jinek, dat de NVJ de laatste jaren al veel medewerkers van het programma heeft gesproken en de geschetste problemen bekend zijn. Hij bemerkt dat omroepmedewerkers uit angst voor het verlies van hun baan niet altijd misstanden durven aan te kaarten. 

‘Tijdelijke contracten en matige freelance-contracten zorgen voor afhankelijkheid van medewerkers die misstanden niet durven melden.’, aldus Bruning. 

2 Comments

  1. Vaste contracten ook. Die kunnen namelijk ook worden ontbonden. Reden: verziekte werksfeer.
    Het gaat er meer om dat je bij een “discussie” over het gedrag van zo’n zwaargewicht als een bekende talkshow host, altijd verliest. De talkshow host krijgt toch altijd gelijk.
    Net als bij een discussie voor de rechter met een agent die zegt dat je door rood bent gereden, terwijl je zeker weet dat het geel of groen was. De agent krijgt toch altijd gelijk.

    • Als die boerenjongen van 16 laatst niet op film stond had hij nu in de bak gezeten voor ‘poging tot doodslag op een agent’ terwijl het de agent was die zich aso gedroeg. Dus klopt wel.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*