NPO reageert op publicatie de Volkskrant over DWDD


De NPO heeft ook gereageerd op de beruchte reportage over De Wereld Draait door.


Reactie NPO:

Ook wij zijn enorm geschrokken van het grote aantal medewerkers die negatieve en angstige ervaringen hebben opgedaan tijdens hun werk bij het programma DWDD en ook van het feit dat sommigen daar nu nog steeds last van hebben. Dit had nooit mogen gebeuren. Matthijs van Nieuwkerk erkent in zijn reactie aan de Volkskrant dat hij bij het maken van dit programma over grenzen heen is gegaan en dat hem dat spijt. Van BNNVARA hebben wij begrepen dat zij alles in het werk stellen om dit soort zaken in de toekomst te voorkomen en dat ze zorgvuldig omgaan met de belangen van de medewerkers die hierbij betrokken zijn geweest. Voor de publieke omroep staat een veilige werkomgeving voor alle mensen die bij ons werken of te gast zijn, voorop. Het is de gezamenlijke verantwoordelijkheid van de NPO, omroepen en producenten om alle vormen van grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, te signaleren, te beëindigen en om passende hulp te bieden aan in situaties van grensoverschrijdend gedrag. Daarom werken we samen met RTL, Talpa, producenten en facilitaire bedrijven in de mediasector aan een convenant op het vlak van gewenst gedrag en een veilige werkomgeving en hebben we ons aangesloten bij Mores. Publieke omroep sluit zich aan bij meldpunt MORES – NPO Pers.

6 Comments

  1. Dit zegt toch wel alles over de producent van het programma die niet capabel is geweest de man in kwestie enige fatsoensnormen bij te brengen. En daarom gaat het nu ook met Jinek helemaal mis. Een opleiding bij Club Veronica gaat niet over integriteit. Opdrachtgevers bij RTL en VARA mogen wel wat serieuzer naar dit soort aspecten kijken.

    • Jan Lenferink had er ook een handje van de redactie vol te schelden. Daar heb ik van geleerd dat een presentator zijn plaats moet kennen. It is not you alone… Zonder productie, techniek, redactie en bestuur van de uitzendende organisatie ben je gewoon NIKS. En al helemaal geen Donald Trump! Your FIRED!

  2. Is er een sanctie te verwachten van commisariaat van de media voor bnnvara?
    Ik hoor op dit moment veel berichten op npo radio1 dat dit al langer bekend was over de burnout fabriek dwdd. Kijkcijfers waren dus belangrijker voor bnnvara en npo dan een veilige werkomgeving

  3. ON krijgt halvering van het jaarbudget voor ”niet genoeg weerwoord” terwijl dat er duidelijk wel is.

    Wat voor een megastraf verdient BNNVARA dan wel niet? Een jaar niet op zender mogen?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*