Thierry Baudet wil open platform

Na het mediadebat sprak parlementair-verslaggever Ernst Lissauer met Thierry Baudet. Hij wil dat er een open platform ontstaat, waar contentmakers hun ideeën kunnen pitchen.

FvD wil minder geld naar de publieke omroep, terwijl Peter Kwint (SP) juist een sterkere publieke omroep ontwikkelen, zodat het weer meer (jonge) kijkers trekt. Kwint: ‘Het budget daalt sneller dan het aantal kijkers’.

Zie video:

19 Comments

 1. Vind het niet zo interessant wat heer Baudet wil. Is elke dag iets anders, spreekt zichzelf voortdurend tegen, is of onuitvoerbaar of duidelijk onzin of gelogen.

 2. Ach ja, volgens mij is de heer Baudet inmiddels totaal de weg kwijt. Iedere dag nieuwe onliners of totaal niet onderbouwde ideeën.

  • Jullie vergeten de onderbouwing op NPO dat Trump niet deugt, Wilders en Baudet. Allemaal roeptoeteren, gisteren toevallig DwDD gekeken?

   We hebben net geconstateerd dat het islamitisch onderwijs wel bedenkingen oproept, daaruit blijkt toch het inzicht van Wilders en Baudet juist?

   Links wil dat maar niet zien.

   Ik zou zeggen doe je ogen eens open, voor het te laat is

   • Nee. Het “linkse” Nieuwsuur heeft al diverse keren zeer kritisch aandacht besteed aan de risico’s en bedenkelijke praktijken van sommige salafistische stromingen. Dat deden zij naar mijn smaak op een journalistiek degelijke en diepgaande manier. Maar die informele salafistische schooltjes vertegenwoordigen natuurlijk niet de gehele moslimgemeenschap in Nederland. De fout die Wilders gisteren weer maakte was dat hij grof generaliseert naar het totale Islamitische volksaandeel. Hij heeft helemaal geen oog voor nuance en differentiatie. Hij veegt alles gemakzuchtig en gretig op 1 hoop. Overigens vond ik de reportages buitengewoon schokkend en verontrustend. Zie mijn reacties gisteren op dit forum. Ook al lijkt de omvang van deze stroming misschien klein, iets dat kwantitatief gering is, kan kwalitatief een onevenredig effect hebben. Voor een aanslag is in principe maar 1 idioot nodig. Laat ik heel duidelijk zijn: de vrijheden van godsdienst, onderwijs en vereniging mogen natuurlijk NOOIT worden misbruikt om de fundamenten van onze democratische rechtstaat en vrije, verscheiden, verdraagzame en vredelievende cultuur te ondermijnen. Maar dat geldt evenzeer voor extreem orthodoxe vormen van Christendom, Jodendom en andere religies. En dat zeker ook voor rechtse reactionairen zoals Baudet en Wilders. Als het er op aan komt zijn zij geen haar beter.

    • Ik moet wel toegeven, dat ik nog meer verontrust werd door de reportage van gisteren over het REGULIERE Islamitische basisonderwijs. Ook hier blijken soms boekjes en lesmethoden te worden gebruikt, die een bijzonder eenzijdige en haatdragende ideologie tegen de Westerse samenleving verkondigen. Ik vind minstens dat de Inspectie moet onderzoeken, optreden en ingrijpen. Ik geloof niet dat zij mogen wegkijken en bagatelliseren. Anderzijds moeten we blijven waken tegen grove en gretige generalisaties, die populistisch nationalistisch rechts propageren. Hun verdraagzaamheid en vredelievendheid zijn niet heel groter dan die van sommige salafistische stromingen.

 3. Willen we dat Cola, Shell, Unilever bepalen wat er in het nieuws komt? Ik raad de heer Baudet aan om eens te gaan werken. En dan bedoel ik handen uit de mouwen steken en ze vies maken.
  Daarna mag je mij komen vertellen hoe je de wereld zou willen veranderen.

 4. Ik ben er wel voor in om een apenkanaal te hebben op landelijke radio en tv waar mensen vrij hun ideeën etc kunnen laten uitzenden.
  Er is veel talent in Nl zie eens op youtube, internet radio daar zijn soms hele goede en aardige dingen gaande, vindt dat dit gewoon on air moet kunnen via een zender los van de omroepen.
  Maar ja Nederland is Nederland en daar krijgen creatieve mensen geen kans op landelijke radio en tv en moeten het maar doen via internet.

  • APENkanaal? Is dit ironisch bedoeld, een typfout of bedoel je “apart”? Een soort “Man bijt hond” net? Er zijn, wat popmuziek betreft, heel veel specifieke genrestations tegenwoordig.

 5. Wanneer linkse politici (PvdA, D’66, GL) dit idee zouden introduceren hadden we vast veel positieve reacties kunnen lezen. Maar… omdat Baudet met dit idee komt is het allemaal helemaal fout! Gewoon omdat onze omroep grotendeels verrot links is! Het is nog een wonder dat NRC en Nieuwsuur (inzake Salafistisch onderwijs)) eindelijk eens wakker zijn geworden. Kun je Wilders en Baudet wel weer gaan bashen, maar ze hebben toch maar heel vaak gelijk! Of het u zint… of niet.

  • Het was zeker niet de eerste keer dat Nieuwsuur aandacht besteedde aan dit onderwerp. U kijk en luistert juist zelf heel erg selectief en eenzijdig. B & W hebben aantoonbaar helemaal geen gelijk,. Ze laten zeer veel andere feiten, die nuance aanbrengen, gewoon weg. Ze vertegenwoordigen slechts het onbehagen, de onvrede, de frustratie, rancune en kortzichtigheid van ongeveer 20 tot 25% van de bevolking. Wat overigens al een schrikbarend hoog aantal is. B & W streven een kleinburgerlijke, conservatieve, kleurloze, saaie en onverdraagzame samenleving na, die veel op een politiestaat als Singapore lijkt. Baudet en Wilders kunnen trouwens heel slecht tegen kritiek. Willen ze meteen iedereen ontslaan enzo. Wat een proleten!

 6. Wanneer linkse politici (PvdA, D’66, GL) dit idee zouden introduceren hadden we vast veel positieve reacties kunnen lezen. Maar… omdat Baudet met dit idee komt is het allemaal helemaal fout! Gewoon omdat onze omroep grotendeels verrot links is! Het is nog een wonder dat NRC en Nieuwsuur (inzake Salafistisch onderwijs)) eindelijk eens wakker zijn geworden. Kun je Wilders en Baudet wel weer gaan bashen, maar ze hebben toch maar heel vaak gelijk! Of het u zint… of niet.

  • Ik vind PvdA en zeker D66 helemaal niet zo “links”. Sinds de jaren ’90 zijn deze partijen eerder “neoliberaal” geworden, zoals bijna de gehele westerse wereld. (Ik vind het neoliberalisme eigenlijk de grootste bedreiging voor de beschaving, minstens net zo erg als het salafisme). Groen Links acht ik inderdaad te vriendelijk en te verdraagzaam naar bepaalde vormen van orthodoxe Islam toe. Ik spiegel me meer aan de Deense sociaal democraten, die tegenwoordig veel strenger aankijken tegen de kwesties van immigratie en integratie zonder nu meteen alle vreemdelingen over 1 kam te scheren. Ik noem hen de “actuele sociaal democraten”, in mijn ogen een veel beter alternatief voor de reactionairen van PVV en FvD.

 7. Zou Thierry Baudet niet beter ‘right wing stand up comedian’ kunnen worden? In tegenstelling tot Wilders heeft hij nog wel enig gevoel voor humor, zij het wel een beetje van het verzuurde, verbitterde en verongelijkte soort. Iemand als Pim Fortuyn had tenminste wel gevoel voor humor, en dus … relativering. Dat mis ik enorm bij B & W. Het is allemaal azijn of zwavelzuur. Dat lost wel iets in op, maar geen maatschappelijke problemen, hoor!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*