The Dutch Media Group/Z-Works failliet

The Dutch Media Group, voorheen Z-Works, is officieel failliet verklaard.

Gedupeerde ondernemers die wachten op geld kunnen hun vordering bij de curator aanmelden. De kans is echter klein dat zij hun geld ooit nog terugzien, zegt advocaat Caspar Janssens tegen Radar

AVROTROS-programma Radar besteedde dit jaar voor de tweede keer aandacht aan de beruchte werkwijze van The Dutch Media Group. Ondernemers werden gevraagd om mee te werken aan een tv-programma op RTL omdat hun deskundigheid en expertise perfect zouden aansluiten bij de uitzending. Uiteindelijk bleek het niet meer dan een veel te dure advertentieverkoop. Enkele maanden geleden stopte RTL met de samenwerking, waardoor het programma geen tv-uitzendingen meer kon verrichten.

Lees ook:

4 Comments

  1. tja, als rtl de samenwerking stopt, is er geen opdrachtgever meer. Dan gelijk de stekker er uit, maar niet voordat het topmanagement de assets hebben weggesluisd naar andere bv-tjes. Personeel krijgt wss geen loon meer, maar krijgen wel een beetje uitkering van het rijk.

  2. De leiding van RTL heeft de misleidende verkoop/babbeltrucs van Z-Works jaren getolereerd en zelfs boze klanten aangeboden om de vordering over te nemen. Terwijl de redactie van RTL-Z intern (en in het openbaar op Twitter en Linkedin) herhaaldelijk bezwaar maakte omdat de journalistieke reputatie werd aangetast door verkopers die zich presenteerden als redactie-medewerkers.

    Is dit soort sluikreclame niet tegen de Mediawet? Is het niet gewoon bedrog en zelfs te vergelijken met acquisitiefraude? Kan RTL niet ook aansprakelijk gesteld worden door ondernemers die gedupeerd zijn door deze schijnvertoning?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*