RTL stopt met samenwerking Dutch Media Group

RTL stopt de samenwerking met mediaproductiehuis The Dutch Media Group, voorheen Z-Works. Dit laten zij in een verklaring aan Radar weten. Na een uitzending in 2022 besteedden we opnieuw aandacht aan de laakbare werkwijze van het bedrijf: ondernemers worden gevraagd om mee te werken aan een tv-programma op RTL omdat hun deskundigheid en expertise perfect aansluiten bij de uitzending, maar uiteindelijk blijkt het niet meer dan een veel te dure advertentieverkoop.

RTL ging na de uitzending van Radar vorig jaar met het bedrijf in gesprek. Antoinette Hertsenberg: “Maar bij Radar bleven de klachten van ondernemers binnenstromen. The Dutch Media Group ging op dezelfde voet verder en bleef kleine ondernemers opzettelijk misleiden en voor duizenden euro’s duperen. Tijd om opnieuw aan de bel te trekken dus.” 

Marcel van der Torre van The Dutch Media Group schoof aan in de studio en reageerde aan tafel bij Antoinette Hertsenberg om excuses aan te bieden. 

Stekker eruit

“Gewetensloos” en “Het zijn een stelletje cowboys die op een hele nare manier geld aftroggelen bij ondernemers“. Gedupeerde ondernemers die in Radar hun verhaal deden, hebben geen goed woord over voor The Dutch Media Group. Dit mediaproductiehuis is verantwoordelijk voor de invulling van diverse televisieprogramma’s op RTL, maar die programma’s zijn feitelijk lange reclameblokken waarin betaalde promotiefilmpjes van diverse ondernemers te zien zijn. Die verkoop van zendtijd verloopt agressief, er is sprake van misleiding en de telecommunicatiewet wordt geschonden. 

RTL reageert in de uitzending van vanavond: “We vinden het onacceptabel dat ondernemers hierdoor zijn gedupeerd. We hebben direct na het vorige item bij Radar hele duidelijke afspraken gemaakt met TDMG over de manier van werken. Toch blijkt nu dat bepaalde afspraken niet goed worden nageleefd. We hebben daarom besloten te stoppen met de samenwerking met TDMG. De komende tijd gaan we bekijken hoe we de samenwerking op een zorgvuldige manier kunnen beëindigen met daarin oog voor alle betrokkenen.”    

1 Trackback / Pingback

  1. The Dutch Media Group/Z-Works failliet - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*