TF1 en M6 fuseren tot nieuwe Franse mediagroep

TF1, M6, Bouygues en RTL hebben overeenkomsten getekend om de activiteiten van TF1 en M6 samen te voegen. Dat meldt Door de fusie ontstaat er een groot Frans mediaconcern met de focus op een streamingdienst, waarbij MyTF1, 6play, en een SVOD-service gecombineerd gaan worden.

Bouygues en RTL zullen respectievelijk 30% en 16% van de aandelen in de mediagroep krijgen. De fusie zal naar verwachting eind 2022 worden afgerond na overleg met de vertegenwoordigers van de werknemers, goedkeuringen van regelgevende instanties. .

Gilles Pélisson (voorzitter en CEO van Groupe TF1): “De fusie tussen Groupe TF1 en Groupe M6 is een geweldige kans om een ​​Franse ‘video champion’ te creëren die onafhankelijkheid, kwaliteit van inhoud en pluralisme garandeert. die al lang door onze twee groepen worden gedeeld. Het zal een aanwinst zijn bij het promoten van de Franse cultuur.

Nicolas de Tavernost (CEO van Groupe M6): “De consolidatie van de Franse televisie- en audiovisuele markten is een absolute noodzaak als het Franse publiek en de industrie als geheel een overheersende rol willen blijven spelen in het licht van de verscherpte internationale concurrentie. ‘

1 Comment

  1. En dat is één.
    Ik ben benieuwd of RTL in Nederland bij RTL Group blijft of idd ook samengevoegd gaat worden met een andere club.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*