Talpa Network sluit contentpartnership met Viaplay Group: SBS9 gaat verder als Viaplay TV

Talpa Network zet zijn open mediastrategie extra kracht bij met het sluiten van een strategisch contentpartnership met Viaplay Group, het moederbedrijf van streamingservice Viaplay. Talpa Network krijgt toegang tot een selectie van het sportaanbod uit het portfolio van Viaplay en gaat dit uitzenden op het huidige SBS9 dat per 5 april a.s. verdergaat onder de naam Viaplay TV.


Naast Formule 1, darts van de Professional Darts Corporation (PDC) en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga blijven internationale series en films, en entertainment van eigen bodem, te zien op Viaplay TV. De gezamenlijke intentie van Talpa Network en Viaplay Group is om het sportaanbod op Viaplay TV in de nabije toekomst te vergroten. 
 
Joost Brakel, CEO van Talpa Network: “Wij zetten vol in op onze open mediastrategie en dat betekent dat wij voortdurend in de markt kijken naar mogelijkheden tot samenwerking met aantrekkelijke partners. Het partnership met Viaplay is hier illustratief voor, zoals we eerder ook succesvolle allianties zijn aangegaan met RetailMedia.One en BBC First. Viaplay en Talpa Network hebben de intentie om de samenwerking in de nabije toekomst te verbreden en te verdiepen, en zijn blij dat we onze kijkers deze immens populaire sporten kunnen aanbieden.” 

Frans Klein, Directeur Video van Talpa Network: “Dit is voor ons een prachtige samenwerking. Viaplay heeft een groot aanbod van mooie content, waaronder livesport. En dan met name sporten die in Nederland immens populaire zijn: Formule 1, darts, voetbal uit omringende landen. Wij zijn blij dat we sportminnend Nederland een selectie van de sportevenementen van Viaplay kunnen aanbieden op het open net.”

 
Roger Lodewick, CEO Viaplay Nederland:“We zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking met Talpa Network. Talpa Network heeft een enorm bereik en door deze samenwerking kunnen wij een breed publiek aanspreken en kennis laten maken met Viaplay en het geweldige sportaanbod dat we op onze streamingdienst aanbieden.”


Viaplay TV trapt af met de Formule 1 GP Japan. 

Met op vrijdag 5 april live de tweede vrije training en een re-run van de Formule 1-talkshow Shakedown Japan, een dag later om 13.00 uur de kwalificatie en op zondag 7 april om eveneens 13.00 uur de race. In de avond sluit Viaplay TV af met een samenvatting van de race. 

In april staat ook onder meer Darts uit de Premier League – Birmingham (11 april, 20.00 uur) en Rotterdam (18 april, 20.00 uur) – op het programma. Evenals livewedstrijden uit de Premier League: Fulham – Newcastle United (6 april, 16.00 uur), Tottenham Hotspur – Nottingham Forest (8 april, 20.30 uur), Manchester City – Luton Town (13 april, 15.30 uur) en Chelsea – Everton (15 april, 20.30 uur).    
 
De komende tijd wordt gewerkt aan het verder vormgeven van het profiel van de nieuwe zender Viaplay TV. Alle Viaplay-sportcontent die op Viaplay TV wordt getoond, blijft volledig beschikbaar op Viaplay. 

15 Comments

 1. Op SBS9 ja hoor. Even iets verder denken Talpa en had Veronica en NET5 van zender laten wisselen.

  Zo had je op het huidige kanaal van Veronica een grote sport, film en serie zender kunnen maken. 2 sterkte zenders tegen over RTL en NPO. Nu gaat met waarschijnlijk wel de zender zoeken als er Formule 1 is maar voor rest zal er nauwelijks naar gekeken worden.

  • Bij huidige kanaal van Veronica bedoelde ik het huidige kanaal van NET5. Dat zou dan Veronica worden en NET5 in de avond na Disney XD.

  • Mijn inschatting is dat dit de aftocht van Viaplay in NL is na verlies F1-rechten vanaf 2025. Talpa neemt het Viaplay platform over en de PL en BL voetbalrechten.
   Dus keuze tijdelijk voor SBS9 t/m December.
   Daarna wordt platform Viaplay omgedoopt tot Talpa-Premium (….of zoiets)

   • Dat verwacht ik ook. Dan zal Talpa eindelijk een eigen streamingdienst hebben. Echter is dan de vraag wat ze er verder mee gaan doen. Die Formule 1 rechten zijn ze dan kwijt. De voetbalrechten hebben ze ook niet. Dus wat gaan ze dan doen om het een beetje interessant te maken zodat mensen deze streamingdienst gaan nemen/houden? De zoveelste streamingdienst. Daar zitten niet veel mensen op te wachten denk ik.

    Patrick Kicken zegt steeds dat de Mol nog steeds zijn tv en radiozenders in de verkoop heeft staan. Helemaal of in delen. Is hier al wat meer over bekend? Of Patrick heb jij een of meerdere scenario’s die je voor je ziet?

    • Chris Woerts liet gisteren in VI al een en ander los. Samenwerking (mogelijk samen gaan in de toekomst) dus Viaplay en Talpa. Daarnaast praat nog steeds met Mediahuis over fusie of verkoop van de tv en radiozenders.

   • Noem het dan Vplay met de V van Veronica. Neem het abonneebestand over en flink Nederlandse content erop zetten.

    De Videoland poging is mislukt. Trek je content van Prime Video af (Jachtseizoen, Million Dollar Island enzo).

  • Precies dat. Of SBS9 omdopen tot Veronica 2. Het merk Veronica is er erg slecht aan toe.

   – Veronica Inside verhuist naar SBS6
   – De nieuwe Nederlandse producties zijn allemaal te low budget
   – Veronica Offside slaat niet aan
   – Europees voetbal naar Ziggo Sport

   Ik zou zelf Hélène dagelijks in de vooravond zetten en Peter Pannenkoek ‘Zondag met’ (voorheen Lubach) nieuw leven in laten blazen.

 2. Mooi dat er wedstrijden van de PL te zien gaan zijn, maar ook puur willekeurig en net zoals bij het open kanaal van Ziggo of ESPN.

1 Trackback / Pingback

 1. Viaplay TV met Formule 1 op vandaag op gestart op NLZIET - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*