Viaplay TV met Formule 1 vandaag gestart op oa NLZIET

Viaplay TV maakt zijn debuut op het kanaal voorheen bekend als SBS9 en is nu beschikbaar bij de grootste dienstverleners als onderdeel van hun digitale tv-aanbod. De zender is vandaag gelanceerd op oa NLZIET, Ziggo, KPN, en Odido.

Als gevolg van een strategisch contentsamenwerking tussen Talpa Network en Viaplay Group, vervangt Viaplay TV nu SBS9 op hetzelfde kanaal. De zender schenkt aandacht aan een selectie van sportcontent afkomstig van de Viaplay streamingdienst, waaronder Formule 1 races, voetbalwedstrijden uit de Premier League en Bundesliga, en dartscompetities van de Professional Darts Corporation (PDC). Talpa Network en Viaplay Group plannen om het sportaanbod op Viaplay TV in de toekomst uit te breiden.

Aankomend Weekend Programma Dit weekend biedt Viaplay TV een uitgebreid sportprogramma, waaronder een volledige herhaling van de Formule 1 Grand Prix van Japan op zondag vanaf 13.00 uur. Op zaterdag om 15.55 uur wordt de Premier League wedstrijd tussen Fulham en Newcastle United live uitgezonden.

9 Comments

 1. Het is maar een karige echte Viaplay programmering zo te zien. Ik zie in de programmering nog steeds SBS/Talpa content op de overige uren dat er geen wedstrijden of races zijn. Het is vooralsnog niet zoals het open kanaal van ESPN en ZIGGO.

 2. Ik vind het anders tegenover de klanten van Viaplay die tot 10 maart 2024 een jaarabonnement van € 12,79,- per maand hebben afgesloten nog steeds te veel!

  Als klanten die een jaarabonnement afgesloten hebben geweten hadden dat er nog geen maand later een etalagekanaal van Viaplay in het leven geroepen zou worden hadden misschien een aantal hiervan af gezien?

  Nu heb ik het idee dat ik door het etalagekanaal dat Viaplay plotsklaps in het leven heeft geroepen(al kun je afvragen of zij hier niet weken mee met Talpa onderhandeld hebben?)voor het betalen van € 12,79,- per maand minder voor exclusiviteit betaal omdat een gedeelte waarvoor ik een jaarabonnement op Viaplay heb afgesloten(Darts en Premier League voetbal)ook op een etalagekanaal te zien is.

  • Helemaal met je eens. Kat in het nauw maakt niet altijd klantvriendelijke sprongen. Dit is twee keer verdienen voor ze. Mochten ze de F1 rechten houden dan is dit wel heel korte termijn gedacht.

 3. Ik zie twee scenario’s.

  1. Bij Viaplay is het pure paniek en ze graaien nu maar met Talpa die een kansje ziet om Viaplay wat op de knieën ligt te gebruiken.
  2. Bij Talpa is De Mol aan het schaken nu de RTL-deal afgeketst is. Een kapitaalinjectie in Viaplay Nederland zodat ze de Formule 1 rechten kunnen behouden en straks alle Talpa programma’s weghalen bij Prime Video en Videoland om deze op Viaplay te zetten en zo het abonneebestand op pijl te houden en te concurreren met DPG Media’s Videoland.

 4. Mooi alleen kan je ook hier de taal niet aanpassen.Je moet dus ook hier verplicht naar een paar irritante wijsneusen luisteren die zich zelf geweldig vinden. Dat was nou net de reden dat ik naar F1 ben ovetgestapt.

 5. Mooi alleen kan je ook hier de taal niet aanpassen.Je moet dus ook hier verplicht naar een paar irritante wijsneuzen luisteren die zich zelf geweldig vinden. Dat was nou net de reden dat ik naar F1 ben overgestapt.

1 Trackback / Pingback

 1. Apple wil ook bieden op Formule 1-uitzendrechten - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*