Talpa naar voormalig NCRV omroepgebouw

Vandaag werd bekend dat het in Amsterdam gevestigde Talpa TV Producties ook naar Hilversum zal komen. De redacties van Hart van Nederland, Shownieuws en weer.nl zullen per 1 april 2020 gehuisvest zijn aan de Bergweg in Hilversum. Talpa heeft al een groot deel van het kantorencomplex aan de Bergweg in handen, maar wil ook graag het oudere ‘NCRV-omroepgebouw’ overnemen.

Zoals het er nu uitziet zal dit pas in het eerste kwartaal van 2022 zijn, bevestigd de woordvoerster van Talpa. SONOS heeft nog een contract tot en met december 2021.

Sonos zetelt met haar Europese hoofdkantoor in het voormalige NCRV-omroepkantoor aan de Schuttersweg 10 in Hilversum. John de Mol wil alle Talpa-activiteiten meer centreren. Al vorig jaar kwamen deze geruchten al eerder bij Spreekbuis terecht.

NCRV vertrok in 2000 uit dit iconische omroepgebouw om samen met Avro en KRO naar het AKN gebouw op de ’s Gravelandseweg te verhuizen. SONOS is al enkele jaren in het oude omroepkantoor gevestigd.

(video) NCRV-leader uit 1980 met voormalig Hilversumse hoofdkantoor waarin Sonos EMEA al enkele jaren zit.

7 Comments

  1. Wat is er toch een enorme geldverspilling in Hilversum. Eerst moesten bijna alle omroepen uitzenden vanuit Amsterdam. Omroepen moesten samenvoegen. Eigen studio afbreken en vertrekken naar nieuw te bouwen locatie met 2a3 omroepen bij elkaar en nu gaat alles weer naar het nieuwe radiogebouw in Hilversum. Misschien ben ik nog de nodige verhuizingen vergeten of weet die gewoon niet. Maar het ijkt mij een enorme geldverslindend gedoe met belastinggeld.

  2. Prachtig pand overigens en leegstand zou funest zijn voor dit gemeentelijk monument. Ben overigens benieuwd waar Sonos zich na 31 december 2021 gaat vestigen.

  3. Gerard, Talpa houdt zijn eigen broek op, commercieel weet je wel. Dus ze krijgen geen belastinggeld, waarschijnlijk betalen ze alleen belasting.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Talpa vertrekt van Media Park - Spreekbuis.nl
  2. Mediawethouder Wimar Jaeger: “De gunfactor is afgenomen” - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*