Radio Inside: Wat gebeurde er de laatste 6 maanden van 2019 op radiogebied?

Patrick Kicken en Richard Otto namen in de bijna twee uur durende RadioInside het radionieuws van afgelopen half jaar door.

00:00 Intro
01:10 Waarom speelt radio geen rol in de visiebrief van Minister Slob?
06:27 Waarom breekt radiotalent Rob Janssen niet door?
06:45 Welke radiotalenten zijn er op dit moment?
08:17 Waarom hebben commerciële regionale radiozenders het zo zwaar?
09:46 Wat ging er deze zomer mis bij Timor Perlin?
10:42 Maakt Patrick Kicken zich niet onmogelijk met zijn kritiek op Hilversumse radio-dj’s?
14:30 Gaat Patrick Kicken stoppen met de radio?
15:20 Moet merknaam Veronica met pensioen?
22:10 Wordt er te weinig Nederlandse muziek op de radio gedraaid?
23:55 Patrick Kicken over de winnaars van de Online Radio Awards
29:50 Waarom is Patricia van Liemt weg bij 100%NL?
33:32 Is het verstandig dat alle NPO-radiozenders nu in het radiohuis zitten?
35:35 Is het een goed plan om van de 30 Minuten podcast een tv-format te maken?
38:00 Waarom is 538 zo braaf geworden?
40:35 Wat moet er bij Sky Radio gebeuren?
43:26 De burn-out van Coen Swijnenberg: Is radiomaken stressvol?
45:18 Wat kunnen radiomensen leren van het ‘Leven zonder stress?
48:15 Wat moet er met 3FM gebeuren?
49:50 Moet 3FM nog steeds haar fm-frequentie aan NPO Radio 5 geven?
52:37 Radionomy stopt: wat voor impact gaat dit hebben?
55:05 100 Jaar Radio-moeheid
59:26 Is het op vrouwen gerichte LINDA-radio een gat in de markt?
1:01:54 Is het tijd voor TMF-revival?
1:04:15 Komt Sander de Heer nog aan de bak?
1:06:49 Hoe krijg je Serious Request weer net zo succesvol als het Glazen Huis?
1:09:32 Begint de Top2000 sleets te worden?
1:11:25 Zouden onafhankelijke podcast ook ondersteund moeten worden door de publieke omroep?
1:15:30 Is er ruimte voor omroep Ongehoord Nederland?
1:18:44 Zijn kavelrestricties zijn dodelijk voor de radio?
1:22:34 Maakt de 5G-techniek binnenkort DAB+ overbodig?
1:24:44 Had Edwin Evers al 10 jaar eerder bij jongerenzender 538 moeten vertrekken?
1:26:10 Worden podcasts ook interessant voor kids?
1:27:33 Is radio een innovatief mediatype?
1:27:43 Moeten meet TV Talkshows ook op radio worden uitgezonden?
1:28:38 Lijkt BNR te veel op NPO Radio 1?
1:30:22 Verdient Jan Willem van Engelen een Marconi Oeuvre Award voor zijn werk voor NPO Radio 2 en 5?
1:31:33 Kunnen radiostations zich met muziek wel differentiëren van Spotifiy?
1:31:55 Maakt KINK nu 3FM overbodig?
1:32:04 Word Qmusic in 2020 de grootste radiozender van Nederland
1:32:30 Gaat NPO Radio 1 eindelijk weer in de top-5 van bes beluisterde stations komen?
1:34:20 Gaat Rob Stenders zich met 3FM bemoeien?
1:35:09 Kan Radio 10 nog verder groeien?
1:36:10 Gaat BNR aan Talpa Radio verkocht worden?
1:38:00 Is podcasting een hype?

7 Comments

 1. De Podcast was weer top! Bijna 2 uur lang genoten en lekker geluisterd. Meer mensen zullen het hebben maar je krijgt echt zin om mee te praten bij het luisteren.

  Waarom speelt radio geen rol in de visiebrief van Minister Slob? Radio is natuurlijk al heel lang een ondergeschoven kindje. Je kunt je in zijn algemeenheid afvragen waarom deze minster überhaupt deze portefeuille heeft gekregen. Hij heeft werkelijk geen idee waar hij het over heeft en er ook geen gevoel bij.

  Waarom breekt radiotalent Rob Janssen niet door? Een van de weinige nieuwe jonge talenten van de radio op dit moment. Had allang de ochtendshow moeten hebben bij 3FM. Ik hoop voor hem dat hij snel word weggekaapt door een commercieel station. Hij past eigenlijk overal wel. Moet wel de vrije hand krijgen in wat hij doet.

  Welke radiotalenten zijn er op dit moment? Rob Janssen
  Wat ging er deze zomer mis bij Timor Perlin? Ik denk dat Timur een beetje klaar is met radio maken. Ondanks dat die luisteraar natuurlijk echt een complete debiel was. Luister gewoon niet als het je niet bevalt.

  Maakt Patrick Kicken zich niet onmogelijk met zijn kritiek op Hilversumse radio-dj’s? Ik hoop van niet! Hij is heel direct zoals ik dat ook bij mezelf herken. Dit kan soms verkeerd worden opgevat. Met name door de jongeren generatie. Ze kunnen beter kijken naar wat hij nu eigenlijk echt zegt i.p.v. gelijk op de achterste benen te gaan staan. Van kritiek kun je alleen maar beter worden.

  Moet merknaam Veronica met pensioen? Nee zeker niet! Talpa moet Veronica weer groot maken. Een echt Nederlands merk met een hele lange geschiedenis. Gooi de naam SBS over boort en geef die zender de naam Veronica en koppel daar de radiozender Veronica aan. Breed, jong, snel, wild, nostalgisch en voor iedereen. Zoals Veronica dat altijd was. Voor iedereen! En niet alleen maar mannen, voetbal en films waar niemand naar kijkt. Voor het huidige tv kanaal een nieuwe naam verzinnen. NET5 veranderen in Linda. SKY hier aan koppelen ook met de naam Linda. Van SBS9 een classic zender maken met daaraan Radio 10 gekoppeld. Weg gaan geluiden dat Talpa BNR gaat overnemen. Hier in de middag Radio Inside op brengen en op vrijdag The Friday Move met Wilfred houden.

  Wordt er te weinig Nederlandse muziek op de radio gedraaid? Mag soms wel wat meer Nederlandse popmuziek. Voor feest en Hollandse hits zijn volgens mij genoeg zenders die ook goed worden beluisterd. Natuurlijk is het belachelijk dat een zender die 100%NL heet niet alleen maar Nederlandse muziek uitzend.

  Is het een goed plan om van de 30 Minuten podcast een tv-format te maken? Nee! Echt zonde als hij dat gaat doen. Heeft ooit al bestaan overigens. Heette De Kip is klaar en werd uitgezonden door FOX8. 2 bekende Nederlanders deden een kip in de oven en begonnen een gesprek. Het gesprek stopte op het moment dat de kop klaar was.

  Waarom is 538 zo braaf geworden? Dit komt zoals jullie al zeiden door alle regeltjes en bemoeienissen van directies en adverteerders. Ze durven daardoor bijna niets. Het komt ook door de wel erg brave generatie die er is geboren na 2000. Een heel vervelende generatie die denkt met alles het eerste te zijn. Terwijl alles al eens is gedaan.

  Wat moet er bij Sky Radio gebeuren? Ik zou NET5 en SKY veranderen in Linda.

  Wat moet er met 3FM gebeuren? Al eerder gezegd laat Rob Stenders met Fred Siebelink een kleine pop/rock/3voor12 achtige zender bouwen i.p.v. 3FM en geef nou gewoon die frequentie aan Radio 5.

  100 Jaar Radio-moeheid Ik vond het wel leuk. Als je er niet naar op zoek ging was het zelfs behoorlijk onzichtbaar. DWDD besteedde er wat aandacht maar het was vanuit de NPO te weinig.

  Is het op vrouwen gerichte LINDA-radio een gat in de markt? Geen gat in de markt. Valt wel goed uit te bouwen tot meer. Wel moet er dan een grote zender zijn waar de rest onder valt SKY veranderen in Linda.

  Is het tijd voor TMF-revival? Ja doen en gewoon weer zoals het was. Het is goede manier om nieuw talent op te leiden en ik denk dat jongeren van nu het ook leuk zullen vinden en zeker als achtergrond op zouden zetten. TMF is eigenlijk kapot gegaan omdat MTV de boel kocht en zo de concurrentie langzaam uitschakelde. Een nieuwe versie moet niet alleen op tv aanwezig zijn maar ook op andere platformen, social media en streamingdiensten.

  Hoe krijg je Serious Request weer net zo succesvol als het Glazen Huis? Dit evenement leeft al jaren niet meer. Dit is ooit gekomen doordat er dj’s het huis is zaten die zo’n evenement helemaal niet kunnen dragen. Zo’n Domien, Sander allemaal leuk maar voor zoiets echt te licht. Moet Serious Request weg? Nee, doneer het aan Radio 2 en noem het Het Glazen Huis. Laat iedereen geld geven voor een zelf gekozen doel en maak een goede doelen TOP50. De live talkshow naar NPO1 19.00u en niet op NPO3. Wat jullie zeiden Serious Request met alle grote radio en tv zenders doen is ook echt een goed idee.

  Begint de Top2000 sleets te worden? Nee zeker niet! Het leeft enorm. Wel moet er meer stimuleert worden dat mensen echt stemmen op hun favoriete platen i.p.v. stemmen op platen omdat die er altijd al in staan. De platen die in de top 10 staan hoef je niet op te stemmen want die komen er toch wel in zou je eens kunnen denken bij het invullen van je lijstje. De TOP 2000 a gogo maar NPO1 19.00u i.p.v. NPO3

  Zouden onafhankelijke podcast ook ondersteund moeten worden door de publieke omroep? Ja maar de NPO wil altijd alles in eigen hand houden en daarom mislukt er ook zoveel.

  Is er ruimte voor omroep Ongehoord Nederland? Het geluid is nodig maar ze moeten zo klein beginnen dat ze nauwelijks zullen opvallen. WNL ook nagenoeg onzichtbaar bij de NPO. Jullie hadden het nog over LINK. Deze omroep wat eigenlijk veel te vroeg en zou het nu beter doen denk ik.

  Zijn kavelrestricties zijn dodelijk voor de radio? Dodelijk niet maar je krijgt er wel een eenheidsworst van.

  Had Edwin Evers al 10 jaar eerder bij jongerenzender 538 moeten vertrekken? ja dat had hij zeker moeten doen.

  Worden podcasts ook interessant voor kids? Nee dat denk ik niet

  Moeten meet TV Talkshows ook op radio worden uitgezonden? ja als podcast en met een goede player of streamingdienst kan het heel goed werken.

  Lijkt BNR te veel op NPO Radio 1? Nee totaal anders
  Verdient Jan Willem van Engelen een Marconi Oeuvre Award voor zijn werk voor NPO Radio 2 en 5? Waarvoor precies? Hij heeft toch niet echt heel veel gedaan daar
  Kunnen radiostations zich met muziek wel differentiëren van Spotifiy? Het is het zelfde en ligt er maar aan waar je zin in hebt.

  Maakt KINK nu 3FM overbodig?Nee
  Word Qmusic in 2020 de grootste radiozender van Nederland. Niet te hopen. Radio zoals het niet zou moeten zijn maar het past wel bij de generatie van na 2000. Die denken dat het allemaal nieuw en heel tof is wat ze doen bij Qmusic.
  Gaat Rob Stenders zich met 3FM bemoeien? Dat gaat hij wel doen maar als dat nog steeds met de huidige dj’s is op de frequentie dan heeft het geen zin. Of 3FM moet een gehele Platenbonaza zender worden.
  Kan Radio 10 nog verder groeien? Dat kan maar hebben toch nog wel een grote naam nodig. Edwin Evers de lunchshow bijvoorbeeld. En wat meer variatie in de muziek. De TOP 4000 is leuk maar zijn gewoon de zelfde 4000 platen die ze altijd al draaien alleen nu in een lijstje.

  Gaat BNR aan Talpa Radio verkocht worden? Denk ik wel. Zou een slimme aankoop zijn.

  Is podcasting een hype? Nee geen hype. Gaat wel groter worden. Maar wanneer ga je dat allemaal luisteren? Er mogen er meer over media komen.

  • @Bo-Lus Dat weet ik niet maar als je Radio Inside geluisterd hebt dan had je kunnen horen dat er gesprekken zijn. Ik heb niet gezegd dat het gaat gebeuren. BNR zou een onderdeel kunnen zijn van het grote nieuwsplatvorm wat de Mol wil.

 2. Serieus Request nu op NPO1 Extra. Welke andere radiozenders willen Rob Janssen en Sander Hoogendoorn adopteren en verlossen van 3FM? Misschien is er zelfs voor Frank van de Lende nog een plekje bij KINK. Verder kan het helemaal worden opgedoekt.

1 Trackback / Pingback

 1. Podpraat #145 - heerlijke klankbeelden met obscure verhalen - Podpraat

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*