Talpa TV Producties verhuist van Amsterdam naar Hilversum

De verhuizing van Talpa TV Producties van Amsterdam naar Hilversum zal in april volgend jaar plaatsvinden. Eerst moeten de nieuwe studio’s klaar zijn en dat duurt wat langer dan gepland. Zo zal er een gloednieuwe weerstudio komen.

„De redacties van Hart van Nederland, Shownieuws en weer.nl zullen per 1 april gehuisvest zijn aan de Bergweg in Hilversum”, zegt een woordvoerster van het mediabedrijf van John de Mol. Dat is in het voormalige gebouw van de NCRV. Talpa betrekt zowel het monumentale als het nieuwere gedeelte van het pand.

Voor de verhuizing plaats heeft, zijn nog enkele verkeers- en parkeermaatregelen noodzakelijk. Ook door de gemeente Hilversum. „We voeren gesprekken met de gemeente over een aantal zaken om het woon-werk verkeer voor medewerkers zo goed mogelijk te laten verlopen en naar mogelijkheden om de verkeersdruk in de buurt te verminderen”, legt de zegsvrouw uit. „Denk bijvoorbeeld aan het afstellen van stoplichten om de doorstroom te verbeteren. Dit zijn constructieve gesprekken, maar sommige zaken hebben gewoon even tijd nodig om geregeld te krijgen.”

Parkeergarage

Daarnaast wordt er gesleuteld aan het aantal parkeerplekken onder het voormalige NCRV-gebouw. „Met de eigenaar van het pand waar de redacties naar toe verhuizen, is overeengekomen dat de bestaande parkeergarage wordt uitgebreid.” Volgens de woordvoerster valt dit onder het bestemmingsplan. „Hiervoor loopt een omgevingsvergunning. Talpa Network wil graag de parkeerdruk in de wijk verminderen en investeert in parkeerplekken op eigen terrein.”

Verhuizing

Er zullen zo’n honderd werknemers van ’Talpa Nieuws’ meeverhuizen. Momenteel worden Hart van Nederland en Shownieuws opgenomen aan het Rietlandpark in Amsterdam, de voormalige SBS-panden. Vanaf april zullen deze werknemers zich dus mogen melden bij de slagboom langs de Bergweg in Hilversum. Daar zit nu al Talpa Radio, waar onder bijvoorbeeld Sky Radio en Radio 538 vallen.

2 Comments

  1. hallo geachte lezer ik wil graag een persoonlijk contact met de A R manager omdat ik tunes produceer met het impact gehalte van genres als tune medisch centrum west, gemaakt door mijn helaas te vroeg overleden vriend robert strating ik probeer al een paar keer met jullie in contact te komen maar dat is moeizaam of ik hoor ja maar wij hebben eigen leveransiers voor de muziek welnu ik bied mijn muziek aan en heb alles op usb staan en wil dit persoonlijk laten horen m v g ab wertwijn

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Talpa naar voormalig NCRV omroepgebouw - Spreekbuis.nl
  2. Verhuizing Talpa TV naar Hilversum in april - mediafeed.gertimmer.nl /  mediafeed.gertimmer.nl
  3. Talpa TV move to Hilversum in April

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*