Stap in het hiernamaals met virtual reality via speciale Project Orpheus app

Altijd al nieuwsgierig geweest hoe het hiernamaals eruit ziet? Vanaf vandaag is het mogelijk om daar achter te komen. Op een unieke manier kan de kijker onderdeel zijn van de AVROTROS-dramaserie Project Orpheus. Met de app die hoort bij de serie kan via virtual reality een bezoek gebracht worden aan het leven na de dood. De kijker ‘ervaart’ zelf het experiment dat Project Orpheus heet.
 

In de serie Project Orpheus (elke zondagavond om 20.20 uur bij AVROTROS op NPO 3) ontdekken vijf medisch studenten een bijzonder experiment. Mensen worden klinisch dood gemaakt, komen in het hiernamaals terecht en worden vervolgens weer tot leven gewekt. Via de app is een vier minuten durende VR-film te zien waarin de kijker meegenomen wordt naar de wereld tussen leven en dood. 

Deze VR-film en de daarbij behorende app is in samenwerking gemaakt met Amsterdam Creative Industries Network, WeMakeVR, AVROTROS, NL Film, AMP.Amsterdam, NPO en VondelCS. De app is door WeMakeVR ontwikkeld voor Android en IOS en kent een cardboard en een handheld variant voorzien van positionele (3D) audio. Het is een gratis, mobiele app, waardoor de app voor een groot publiek toegankelijk is. 

www.avrotros.nl/projectorpheus

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*