Nominaties Media Ukkie Award 2016 bekend

De genomineerden voor de jaarlijkse Media Ukkie Award, die op donderdag 7 april in het Instituut Beeld en Geluid wordt uitgereikt, zijn bekend. De Award is een vakprijs voor de maker van de beste Nederlandse app voor peuters en kleuters van 0 tot 6 jaar. Hiermee wil Mediawijzer.net mediamakers stimuleren om goede kindermedia te maken  en ouders te wijzen op kwalitatieve mogelijkheden op dat gebied.

In Dr. Panda brandweer kruipen kinderen in de huid van een brandweerman. Zonder tijdslimieten of regels ontdekken ze wat er gebeurt in de brandweerkazerne, rijden ze met de brandweerwagen en helpen Dr. Panda om branden te blussen en vrienden te redden. De app is gemaakt door Dr. Panda Ltd.

Boer Boris gaat naar zee is de app bij het gelijknamige Prentenboek van het Jaar 2015. Auteur Ted van Lieshout leest voor, kinderen kunnen hun eigen filmpje maken of kleurplaten maken of spelletjes spelen. Uitgever van de app is Gottmer Uitgeversgroep

De Bollo app brengt Bollo de Beer, de mascotte van de uitgever, tot leven. In 3 interactieve werelden (bos, strand of besneeuwde bergen) spelen ze spelletjes, maken ze muziek en lezen ze (voorlees)verhaaltjes. Ook zijn de afleveringen van de televisieserie te bekijken. De app is gemaakt door: IJsfontein, uitgever van de app is Landal GreenParks B.V.

Door de ontwikkeling van het touchscreen en apps spelen nu ook de allerjongsten met media. Jaarlijks komen er veel verschillende apps uit, die de zintuigen van kinderen uit deze leeftijdsgroep kunnen prikkelen. Naast de Media Ukkie Award worden ook de Gekko, Kameleon en Gouden@penstaart XL vergeven bij de Kinder Media Awards 2016. 

Om ouders van jonge kinderen (0 t/m 6 jaar)een handje mee te helpen organiseert Mediawijzer.net van 1 t/m 8 april voor de vijfde keer de Media Ukkie Dagen. Het thema dit jaar is: ‘Spelen met media’.(foto Mediawijzer.net)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*