Spreekbuis.nl zet AI videojournaals met avatar in  

Vakmediaplatform Spreekbuis.nl zet als eerste Nederlandse nieuwstitel, sinds vandaag, haar online nieuwsartikelen automatisch om naar een nieuwsjournaal. De virtuele presentator is een avatar met de gekloonde text-to-speech-stem van Spreekbuis-uitgever Richard Otto.

Al eerder is Spreekbuis.nl gestart met het automatisch omzetten van nieuwsartikelen naar een AI podcast-nieuwsbulletin met de gekloonde stem van Patrick Kicken.

Zowel het audio- als het videoproject is opgezet door de Nederlandse startup XS2Content, dat content omzet naar andere contentvormen. XS2Content heeft projecten opgezet voor o.a. ANP Business, Bindinc., DPG Media, Mediahuis, Talpa, Gemeente Amsterdam, Paramount, KRO-NCRV en diverse regionale omroepen. Otto is naast Spreekbuis.nl ook mede-eigenaar van XS2Content.”

Sebastian Plasschaert: “Voor Spreekbuis.nl hebben we in het XS2Content-platform een zogenaamde pipeline opgezet, waarbij we diverse processen kunnen koppelen. Hiermee kunnen wij bijvoorbeeld diverse artikelen door AI laten samenvatten tot een nieuwsitem en deze omzetten naar een videobulletin, inclusief avatar, custom voice met video- en audiohuisstijl.”

2 Comments

  1. Zo kan er wel 900 miljoen worden bezuinigd op de NPO. Wie is de Mol, Songfestival en AI-nieuws, dan ben je wel klaar. Heb je ook geen nieuwsredactie van 450 man voor nodig die Reuters en AP overtypen. Voetbal doen ze maar bij Ziggo, tegen andere mensen schreeuwen kan langs de lijn en aanranden doe je maar thuis.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*