SkyShowtime kondigt officiële lanceringsdatum en content line-up aan

SkyShowtime, een joint venture van Comcast — moederbedrijf van NBCUniversal en Sky — en Paramount Global, gaat op 20 september eerst van start in Scandinavië (Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden) en breidt in het vierde kwartaal van dit jaar uit naar Nederland.

Nieuwe streamingdienst SkyShowtime kondigt vandaag aan dat het officieel lanceert op 20 september 2022. Hiermee brengt de streamingdienst het premiumaanbod van exclusief en iconisch entertainment voor het eerst bij miljoenen Europeanen thuis.

SkyShowtime, een joint venture van Comcast (moederbedrijf van NBCUniversal en Sky — en Paramount Global (NASDAQ: PARA, PARAA), gaat op 20 september van start in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden en breidt in het vierde kwartaal van dit jaar uit naar Nederland. De komende maanden tot en met Q1 2023 lanceert SkyShowtime ook in Spanje, Portugal, Andorra en in Centraal- en Oost-Europa in de markten Albanië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Hongarije, Kosovo, Montenegro, Noord-Macedonië, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije en Slovenië. Specifieke lanceringsdata en prijzen in deze markten worden de komende maanden aangekondigd.

SkyShowtime brengt het beste entertainment aanbod van ’s werelds grootste studio’s en verhalenvertellers samen. De duizenden uren aan kwaliteitsentertainment voor het hele gezin zorgen ervoor dat de streamingservice dé thuisbasis wordt van een brede selectie van ’s werelds meest langverwachte series en films.

Het bevat exclusieve televisiepremières van de bioscoopfilms van Paramount Pictures en Universal Pictures, de twee oudste filmstudio’s van Hollywood die samen goed zijn voor bijna 50% van de Hollywood-box office.

SkyShowtime zal de thuisbasis zijn van een selectie aan nieuwe blockbuster-films na hun bioscoop- en home-entertainment-release, waaronder Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion, Minions: The Rise of Gru, The Northman, Sing 2, Sonic the Hedgehog 2, The Lost City, Downton Abbey: A New Era, Nope, Belfast, Ambulance en The Bad Guys.

Daarnaast biedt SkyShowtime nieuwe premium scripted series, content voor kinderen en families en een selectie aan iconische titels en boxsets van Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios en Peacock – die allemaal op 1 plek worden gestreamd. SkyShowtime zal ook lokale aangepaste programmering, documentaires en specials vanuit haar markten aanbieden.

In Scandinavië zal SkyShowtime, als onderdeel van de samenwerking met Paramount, Paramount+ vervangen, waardoor bestaande en toekomstige klanten de huidige Paramount+-favorieten zoals Halo, Yellowstone, The Offer en Star Trek: Strange New Worlds kunnen bekijken, evenals SHOWTIME®-originals als: Yellowjackets, Dexter: New Blood, Super Pumped: The Battle for Uber en The First Lady. En voor het eerst, krijgen abonnees ook toegang tot nog meer nieuwe en exclusieve premiumseries en films met het beste van Universal Pictures, Sky Originals en NBCUniversal.

Vanaf de lancering kunnen klanten seriepremières bekijken als het langverwachte SHOWTIME®-drama American Gigolo, Sky Originals The Rising, The Fear Index en The Midwich Cuckoos, alsmede Law & Order seizoen 21 van Peacock. In de komende maanden zijn er nog meer seriepremières, waaronder Yellowstone seizoen 5, Pitch Perfect: Bumper in Berlin, Vampire Academy,  SHOWTIME®-series Yellowjackets Seizoen 2 en Let The Right One In.

SkyShowtime CEO Monty Sarhan: “Het is tijd… voor SkyShowtime, de volgende geweldige streamingdienst van Europa. SkyShowtime wordt op 20 september 2022, slechts enkele maanden na ontvangst van de volledige wettelijke bevoegdheid, officieel gelanceerd. We zijn verheugd dat onze klanten exclusieve toegang hebben tot de allernieuwste series en filmpremières van onze iconische en wereldberoemde studio’s. We kijken ernaar uit om meer details te delen over lanceringsdata in onze andere markten en om SkyShowtime naar nog meer mensen in Europa te brengen.”

Henriette Skov, Regional General Manager van SkyShowtime voor Noord-Europa: “We zijn zeer verheugd om SkyShowtime in heel Scandinavië te lanceren en kijken ernaar uit om onze klanten de allerbeste selectie van wereldwijde series en films op één plek aan te bieden.”

De service is direct voor de consument beschikbaar via de SkyShowtime-app op Apple iOS-, tvOS, Android-apparaten en via de website: www.skyshowtime.com. De maandelijkse prijs van SkyShowtime is € 6,99 in Finland, SEK 79 in Zweden, NOK 79 in Noorwegen en DKK 69 in Denemarken.

SkyShowtime is in de Scandinavische markten ook beschikbaar via de volgende distributiepartners: Allente, RiksTV, Ruutu, Sappa, Strim, Telenor, Tele2, Telia, Telmore en YouSee van Nuuday Group en TV 2 Play.

SkyShowtime, powered by het Peacock-platform, werd speciaal opgezet voor Europa en is toegewijd aan deze markt. Met regionale kantoren verspreid over het Europese continent, bepaalt SkyShowtime’s klantgerichte focus en lokale marktaanwezigheid de samenwerking met partners, content en marketing. Eenmaal gelanceerd in meer dan 20 landen, zijn de apps en content van SkyShowtime beschikbaar in 18 verschillende talen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*