Shula Rijxman ontvangt Koninklijke onderscheiding

Vertrekkend voorzitter van Raad van Bestuur NPO, Shula Rijxman, kreeg vanavond uit handen van Minister Slob een Koninklijke onderscheiding: Ridder in de orde van Oranje Nassau wegens bijzondere verdienste jegens de samenleving.

Rijxman werd in 1993 commercieel manager bij communicatiebureau Martsell. In 1996 werd zij daar general manager en eigenaar. In 2001 werd Martsell overgenomen door IDTV, waarna zij bij dat mediabedrijf manager Events & Promotions werd. In 2003 werd ze commercieel directeur. In 2010 werd Rijxman benoemd tot bestuursvoorzitter van IDTV. Begin 2012 maakte Rijxman de overstap naar de NPO, waar ze aantrad als lid van de raad van bestuur, naast Henk Hagoort (voorzitter) en Ruurd Bierman. In het voorjaar van 2016 werd zij waarnemend bestuursvoorzitter van de NPO, toen Hagoort zijn vertrek aankondigde. Per 1 september 2016 werd zij definitief NPO-voorzitter, en daarmee de eerste vrouwelijke voorzitter. Per 1 januari 2022 wordt Rijxman opgevolgd door Frederieke Leeflang.

4 Comments

  1. Wie van haar politieke vrienden heeft dit geregeld, en wat is de onderliggende motto, dank je wel dat je fvd en pv hebt afgezeken

    en waar kan ik hier omtrent in protest gaan, vindt dit niet terecht

  2. Wat zijn dan precies die bijzondere verdienste jegens de samenleving? Zij heeft van de NPO samen met Fransje Klein een nog grotere puinhoop gemaakt dan Hagoort. De NPO krijgt al decennia lang de kritiek te links te zijn en het is haar gelukt het nog linkser te krijgen. De meeste omroepen zijn totaal niet meer herkenbaar en de NPO is een nog machtiger bolwerk geworden. Met vooral de laatste 2 jaar dag in dag uit veel propaganda vanuit de politiek die over de mensen word uitgestort.

  3. Onderscheiding van Onvermogen , Onkunde en Kontenlikkerij ,,,,het bewijs ligt voor de lezer op tafel, vriendje medelikker Klein heeft bij D66 gekontlikt en gehoor gekregen. Onkunde wordt beloond wanneer men bij de juiste enge mensen kontlikt . Jammer en beschamend !!!! Ouwe mensen praat, ik weet het,,,maar wat ben ik blij dat ik nog wél met kundigen heb mogen werken !!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*