Sharid Alles vertrekt bij NPO 3FM

Sharid Alles stopt per januari 2022 als zendermanager van NPO 3FM. Dit heeft zij vanochtend via het onderstaande bericht bekendgemaakt. Sharids taken worden per januari overgenomen door Menno de Boer. Hij zal worden bijgestaan door Erik van Hengstum in de rol van waarnemend adjunct-zendermanager. Erik van Hengstum zal dit combineren met zijn huidige taken als zakelijk manager bij Directie Audio.

In het nieuwe jaar volgt een sollicitatieprocedure voor de definitieve benoeming van een nieuwe zendermanager en adjunct-zendermanager voor NPO 3FM.

___________________________

Sharid meldt:

Beste allemaal,

Na 3,5 jaar als zendermanager te hebben gewerkt voor 3FM, heb ik besloten mijn functie neer te leggen per 1 januari 2022.

De afgelopen jaren heb ik met een steeds sterker en completer wordend team, mede aangevoerd door Robbert-Jan van de Velde, gewerkt aan het terugbrengen van het oorspronkelijke 3FM-DNA naar het station. Ik ben trots op de muzikale koers die mede onder leiding van Roosmarijn Reijmer verder vorm heeft gekregen, de sterke programmering waar we in het nieuwe jaar mee verdergaan, de voorzichtige groei van LTA binnen de doelgroep en de flinke groei die we online en in podcasts hebben bereikt. Daarnaast hebben we de afgelopen moeilijke coronajaren hard geïnvesteerd in het ondersteunen van het livecircuit: door het betalen van artiesten, maar ook door bijvoorbeeld van de 3FM Awards een Fieldlab Event te maken.

Ik wil graag de NPO en de omroepen bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen, ik ben tot op de dag van vandaag gesteund en heb dat ook zo gevoeld.

In de aankomende tijd bijt ik me nog volop vast in 3FM Serious Request en in de terugkeer van het Glazen Huis. In het nieuwe jaar zal ik mijn opvolger Menno de Boer op weg helpen waar nodig en mogelijk. Daarnaast zal ik mijn tweede kinderboek afschrijven en rustig bekijken wat er verder op mijn pad komt.

Groet,
Sharid Alles

12 Comments

 1. Op ad.nl staat een interview met Sharid over haar vertrek bij 3FM. Het is en was niet alleen kommer en kwel met haar bij de kwijnende jongerenzender zoals haar vele crtici voortdurend iedereen wilde laten geloven. Over t inicident met Timur trekt ze t boetekleed aan, maar spreekt er ook genuanceerd en terecht verdedigend over, nog los van alle drek die ze over zich heen kreeg, op de vrouw gespeeld en ook op haar huidskleur …

  Wat zal haar erfenis zijn? Ik denk haar goede programmering met Sander in de morgen en t bij elkaar brengen in de middag van Frank en Eva (is ook een filmtitel!), maar ik denk later vooral door t terughalen van Serious Request waarvan ik denk dat dit weer een groot radio-succes wordt, mits corona geen roet in t eten gooit.

  https://www.ad.nl/show/zendermanager-sharid-alles-stopt-bij-3fm-de-studio-van-timur-inlopen-was-niet-slim~ab536149

  Het ga je goed Sharid!

  DJ – DirkJan

  (Menno de Boer was radio-directeur bij 538, dus wel een zwaargewicht. En keert Marc Adriani binnenkort terug in t radiowereldje?)

 2. Ha Ha! Dat persbericht! Wat zullen de dj’s lachen. Alle dingen die ze opnoemt heeft ze totaal anders beleefd dan de dj en de luisteraars. En ook dan al die mensen die niet hebben geluisterd de afgelopen jaren die waarvoor wel luisterden. Sharid Alles is gewoon ongeschikt in een functie als deze bij de radio maar, ook bij de tv en elders.

  Geen verstand van dat gene waarover ze leiding moet geven en ze kan geen leiding geven. Je ziet het zoveel tegenwoordig. Er worden nog tal van andere functies genoemd in bovenstaand stukje en dan hebben de omroepen ook nog allemaal een radio directeurtje en een manager zus en zo. Allemaal functie die helemaal nergens voor nodig zijn. Die mensen moeten over alles een plasje doen maar hebben in werkelijkheid de hele dag helemaal niet zoveel te doen. Dan word je lui en ga je er uiteindelijk met de pet naar gooien. Wie zijn de dupe? De mensen op de vloer en de consument.

  Maar ze gaat weg. Dat is heel goed nieuws! Al zal een ander 3FM ook niet zo snel omhoog helpen. Of je moeten een paar grote namen gaan wegkapen bij andere zenders en het muziek format flink aanpassen.

  Ik zou zeggen ga voor kleiner en stop met je richten op jongeren. Misschien alleen online en maak er een Nederlandse versie van Studio Brussel van. Beetje 3 voor 12 achtig erbij. En geef dan die radiofrequentie aan Radio 5. Kan allemaal zo geregeld zijn maar bij de NPO zijn zoveel hoofdjes dat er jaren over vergaderd moet worden.

  • Ik zie die richting die je opnoemt niet gebeuren onder leiding van commercieel persoon als Menno de Boer die van 538 komt eerlijk gezegd. Denk dat het nog meer van hetzelfde gaat worden en wat mij betreft dodelijk voor een publieke omroep want je toegevoegde waarde, mocht die er nog zijn , daalt dan tot het 0 punt.

 3. @Michel , Uithuilen en opnieuw beginnen, nu is het tijd om van 3FM een echte popzender te maken en inderdaad niet specifiek alleen maar jongeren ,ergens tussen Kink en het nieuwe Veronica. Marc Adriani ?

  • Ja die richting een beetje op. Waar het draait om de muziek en niet om de doelgroep. Als een goed station is dan vormt die doelgroep zich vanzelf wel.

 4. Als Sharid Alles zelf aangeeft te vertrekken, dan heeft ze geen recht op een ww-uitkering, dus vervalt het salaris van haar vanaf 1 januari 2022 terug naar 0 euro per maand. Ik ga er dus van uit dat ze eruit is gewipt door de NPO Radiodirecteur met een forse vertrekregeling, waarbij ze bijvoorbeeld komend half jaar wordt doorbetaald en dan van een ww-uitkering kan genieten (als dit laatste noodzakelijk zou zijn). Ze wil een kinderboeken gaan schrijven en zich bezinnen over haar toekomst. Dat kan niet als je geen geld meekrijgt als je zelf opstapt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*