Schrijfster Op de Beeck is Zomergast bij VPRO

De Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck is zondag 21 augustus om 20.15 uur op NPO 2 te zien in VPRO Zomergasten. Na minister-president Mark Rutte is zij de tweede gast die deze week bekend is gemaakt. Presentator Thomas Erdbrink doet dat dagelijks op de Facebookpagina van het interviewprogramma. Op de Beeck zei bijna van haar stoel te vallen toen ze dit hoorde, zo blij vereerd was ze.
 

Met meer dan een half miljoen verkochte boeken is Op de Beeck één van de best verkopende Nederlandstalige schrijvers van dit moment. Ze debuteerde in 2013 met haar roman Vele hemels boven de zevende. Daarmee werd ze genomineerd voor de AKO-literatuurprijs.

“Ik heb me voorgenomen om echt die fragmenten te kiezen die, wars van elke imago-dwang, een licht werpen op stukjes van de wereld, de kunsten of de mensheid die voor mij van grote betekenis zijn. Als ik op die manier hier en daar iemand net dat beetje anders doe denken of kijken, of simpelweg weet te raken, dan is de avond voor mij alvast geslaagd”.(foto vpro.nl)

http://vpro.nl/zomergasten
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*