IJslanders vieren historische voetbalzege

Voetbalcommentatoren die op radio of  televisie uit hun dak gaan als hun land op een EK of WK stunt zijn van alle tijden, soorten en maten. Iedereen in Nederland herinnert zich natuurlijk de manier waarop een krijsende Jack van Gelder alleen nog maar achter elkaar  ‘Dennis Bergkamp’  kon uitbrengen, toen die Oranjespeler Nederland tegen Argentinië op het WK in 1998 naar de halve finale schoot.

Zijn IJslandse collega kan er ook wat van. Hier zijn reactie op de historische triomf van zijn land maandagavond op Engeland (2-1) waardoor het elftal, dat Nederland in de voorrondes uitschakelde, de kwartfinales bereikte op het EK in Frankrijk. IJsland mag nu komende zondag  aantreden tegen het gastland.(fotostill Youtube.com)
 

Inmiddels is de IJslandse ‘haka’ (vergelijkbaar met de dans waarmee Nieuwzeelandse rugbyers hun tegenstanders imponeren)  een enorme hit op de social media. Hier vieren de spelers samen hun supporters de zege op de Engelsen.

https://www.youtube.com/watch?v=PVq0MrmezpI

Iets meer dan 3 miljoen Nederlandse televisiekijkers zagen de triomf van IJsland op NPO 1. Daarmee was het volgens de Stichting Kijkonderzoek maandagavond het best bekeken programma.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*