Schilder Gary Jenkins verhuist van Max naar ONS TV

Vanaf september is het populaire programma Schilderen met Gary Jenkins te zien bij ONS. Onlangs zond Omroep MAX het programma voor de laatste keer uit via NPO2. Veel trouwe kijkers waren bang hun favoriete kunstleraar voortaan te moeten missen. Maar ONS neemt per september het stokje over en zet de reeks Schilderen met Gary Jenkins voort.

Gary Jenkins is afkomstig uit Brooklyn, New York en studeerde cum laude af aan de Ringling School of Arts in Sarasota, Florida. Hij ontwikkelt in de jaren 70 zijn eigen, kenmerkende stijl met veel rozen, klaprozen en andere bloemen. In die tijd gaat hij ook aan de slag als schilderleraar.

In de jaren 80 krijgt hij bij de Amerikaanse zender PBS de kans om een eigen schilderprogramma te presenteren. Jenkins Art Studio wordt een groot succes en Gary Jenkins en zijn schilderlessen zijn inmiddels niet meer weg te denken van de Amerikaanse televisie. Al dan niet samen met zijn vrouw Kathwren is hij daar al ruim 17 jaar op de buis. Ook in Nederland heeft Gary Jenkins inmiddels een grote schare volgers die fanatiek meedoen aan zijn schilderlessen op televisie. Bij Omroep MAX was Jenkins jarenlang te zien en leerde hij zijn kijkers de kneepjes van het vak zodat zij zelf de mooiste stillevens konden maken. Vanaf september bij ONS TV.

Videofragment: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*