SBS 6 komt met dagelijkse liveshow De Oranjezomer

In de dagelijkse liveshow De Oranjezomer geven Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp twee maanden achtereen hun kijk op het nieuws en de actualiteit rondom de belangrijkste sportevenementen, in politiek Den Haag, op het gebied van entertainment en meer. Kortom: op datgene wat Nederland deze zomer bezighoudt. Verrassend, kritisch en vaak balancerend op het randje. De Oranjezomer, vanaf 10 juni dagelijks live op SBS6.


De Oranjezomer wordt vanaf twee locaties rechtstreeks uitgezonden. Tijdens het Europees kampioenschap voetbal vormt het markante Slot Zeist het decor. Met wisselende en terugkerende gasten als Hans Kraay en Jan Boskamp bespreekt het trio van VI alle ontwikkelingen op de eindronde en op andere zaken die Nederland bezighouden. Ook schuiven geregeld coryfeeën uit de voetbalwereld aan zoals Dick Advocaat. Hélène Hendriks volgt het Nederlands elftal op de voet. Dagelijks brengt zij vanaf locatie of vanuit de studio in Slot Zeist het laatste nieuws over Oranje. Ook columnist Marcel van Roosmalen zal regelmatig een bijdrage leveren in De Oranjezomer. Marcel ziet de sport en alles er omheen altijd net even anders. Danny Vera, The Clarks, Erwin Java én diverse gastartiesten verzorgen de muzikale omlijsting.

Na de EK-finale op 11 juli verhuist De Oranjezomer naar Droompark de Zanding in Otterlo. Op deze locatie wordt in een dagelijkse show van een uur naast bijzondere gebeurtenissen in binnen- en buitenland de laatste week van de Tour de France besproken, gevolgd door de Olympische Spelen. Michael Boogerd is vaste gast bij de uitzendingen rondom de Tour de France. Meer informatie over onder andere de gasten die aanschuiven, volgt later.

Uitzending: De Oranjezomer wordt van 10 juni t/m 11 juli vanuit Slot Zeist uitgezonden en is dagelijks direct na het EK-duel van die avond om ca. 22.55 uur te zien op SBS6 en KIJK.nl, met vanaf 11 juni voorafgaand van 20.00 uur tot 20.45 uur een voorbeschouwing. 
Vanaf 12 juli t/m 8 augustus zendt De Oranjezomer uit vanaf Droompark de Zanding in Otterlo. De Oranjezomer is dan vanaf 21.30 uur tot 22.30 uur te zien op SBS6 en op KIJK.nl. 

10 Comments

 1. Heb de 1e aflevering van Oranjezomer het EK 2021 van donderdag 10 juni gezien. Buiten het natuurlijk gebruikelijke voetbal gelul van de VI heren en diens gasten – wat kon je ook anders verwachten – hele goeie intromuziek van de huis band met dit keer als gastmuzikant Erwin Nyhoff met een ode aan Harry Muskee van Cuby and the Blizzards. Kwalijk alleen dat Wilfried Genee noch gastmuzikant Erwin Nyhoff – die overgens de hoofdrol gast vertolken in de gelijknamige musicall over Harry Muskee – noch de huis band hierbij noemde.

 2. Wat is en wordt Derksen steeds vervelender, ik kan het niet meer opbrengen om dat negatieve stemmetje nog aan te horen.
  Ek voetbal moet voor veel mensen een feestje zijn maar Derksen weet dat in de kiem te smoren.
  Gelukkig hebben we Ned1 nog met positieve mensen aan tafel.

 3. Mijne heren,
  Wat heeft wout weghorst jullie aangedaan om zoveel hatelijkheden over die speler uit te storten?
  Dit is al lang aan de gang en heeft mij als fan van vi deze zomer een andere zender op te zoeken.

  Met vr gr Leo Barendse

 4. 🤔Waarom hebben ze het niet gehad over dat product kaartje wat de kieper van Oostenrijk nog in zijn broek had zitten 🤭🤪
  Of zal dat voor die kieper een bijgeloof zijn

 5. Ik vind het schande dat er in De Oranjezomer, zo minachtend wordt gesproken over ons vrouwenvoetbal.

  De dames zijn wel al Europees Kampioen!

  Wat meer respect zou echt op zijn plaats zijn

 6. Die volgevreten oranje spelers moeten het fatsoen hebben om even een hand op te steken als ze terug komen van een fiets tochtje en al die kinderen staan te wachten. Schande.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*