SBS 6 komt met dagelijkse liveshow De Oranjezomer

In de dagelijkse liveshow De Oranjezomer geven Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp twee maanden achtereen hun kijk op het nieuws en de actualiteit rondom de belangrijkste sportevenementen, in politiek Den Haag, op het gebied van entertainment en meer. Kortom: op datgene wat Nederland deze zomer bezighoudt. Verrassend, kritisch en vaak balancerend op het randje. De Oranjezomer, vanaf 10 juni dagelijks live op SBS6.


De Oranjezomer wordt vanaf twee locaties rechtstreeks uitgezonden. Tijdens het Europees kampioenschap voetbal vormt het markante Slot Zeist het decor. Met wisselende en terugkerende gasten als Hans Kraay en Jan Boskamp bespreekt het trio van VI alle ontwikkelingen op de eindronde en op andere zaken die Nederland bezighouden. Ook schuiven geregeld coryfeeën uit de voetbalwereld aan zoals Dick Advocaat. Hélène Hendriks volgt het Nederlands elftal op de voet. Dagelijks brengt zij vanaf locatie of vanuit de studio in Slot Zeist het laatste nieuws over Oranje. Ook columnist Marcel van Roosmalen zal regelmatig een bijdrage leveren in De Oranjezomer. Marcel ziet de sport en alles er omheen altijd net even anders. Danny Vera, The Clarks, Erwin Java én diverse gastartiesten verzorgen de muzikale omlijsting.

Na de EK-finale op 11 juli verhuist De Oranjezomer naar Droompark de Zanding in Otterlo. Op deze locatie wordt in een dagelijkse show van een uur naast bijzondere gebeurtenissen in binnen- en buitenland de laatste week van de Tour de France besproken, gevolgd door de Olympische Spelen. Michael Boogerd is vaste gast bij de uitzendingen rondom de Tour de France. Meer informatie over onder andere de gasten die aanschuiven, volgt later.

Uitzending: De Oranjezomer wordt van 10 juni t/m 11 juli vanuit Slot Zeist uitgezonden en is dagelijks direct na het EK-duel van die avond om ca. 22.55 uur te zien op SBS6 en KIJK.nl, met vanaf 11 juni voorafgaand van 20.00 uur tot 20.45 uur een voorbeschouwing. 
Vanaf 12 juli t/m 8 augustus zendt De Oranjezomer uit vanaf Droompark de Zanding in Otterlo. De Oranjezomer is dan vanaf 21.30 uur tot 22.30 uur te zien op SBS6 en op KIJK.nl. 

29 Comments

 1. Heb de 1e aflevering van Oranjezomer het EK 2021 van donderdag 10 juni gezien. Buiten het natuurlijk gebruikelijke voetbal gelul van de VI heren en diens gasten – wat kon je ook anders verwachten – hele goeie intromuziek van de huis band met dit keer als gastmuzikant Erwin Nyhoff met een ode aan Harry Muskee van Cuby and the Blizzards. Kwalijk alleen dat Wilfried Genee noch gastmuzikant Erwin Nyhoff – die overgens de hoofdrol gast vertolken in de gelijknamige musicall over Harry Muskee – noch de huis band hierbij noemde.

 2. Wat is en wordt Derksen steeds vervelender, ik kan het niet meer opbrengen om dat negatieve stemmetje nog aan te horen.
  Ek voetbal moet voor veel mensen een feestje zijn maar Derksen weet dat in de kiem te smoren.
  Gelukkig hebben we Ned1 nog met positieve mensen aan tafel.

 3. Mijne heren,
  Wat heeft wout weghorst jullie aangedaan om zoveel hatelijkheden over die speler uit te storten?
  Dit is al lang aan de gang en heeft mij als fan van vi deze zomer een andere zender op te zoeken.

  Met vr gr Leo Barendse

 4. 🤔Waarom hebben ze het niet gehad over dat product kaartje wat de kieper van Oostenrijk nog in zijn broek had zitten 🤭🤪
  Of zal dat voor die kieper een bijgeloof zijn

 5. Ik vind het schande dat er in De Oranjezomer, zo minachtend wordt gesproken over ons vrouwenvoetbal.

  De dames zijn wel al Europees Kampioen!

  Wat meer respect zou echt op zijn plaats zijn

 6. Die volgevreten oranje spelers moeten het fatsoen hebben om even een hand op te steken als ze terug komen van een fiets tochtje en al die kinderen staan te wachten. Schande.

 7. Zo jammer om de Leeuwinnen weer af te kraken, terwijl “onze” heren het weer lieten gaan met dat domme getikt door het midden en gewoon het ouderwetse spel eens proberen over de vleugels en dan eens minder nadenken van hoe zit mijn haar, tja 7 van de 11 zit steeds met zijn handen of in de broek, maar het meest te strijken in de haren. Omhooggevallen voor de centjes en sponsors

 8. Wel of geen corner bij Tsjechië Denemarken.
  De Tsjechische speler berust in een corner, omdat hij hem aangeraakt had. Liever corner dan penalty. Hij wist dus dit is een corner

 9. Thomas Letsch toptrainer voor Oranje! Scherp en met visie. Zie Vitesse en hoe hij daar spelers aan het voetballen krijgt.

 10. Ohh wat doen we om het leuk te maken .
  Nou praten over WIJVEN.
  Of hoorde ik dat nou verkeerd.
  Zo niet een beetje respect naar vrouwen mag ook wel hoor

 11. de uitzending van 25 juli
  dat n ei zeg die oud hockeyer zeg wilde zeker het programma overnemen wat n l..
  en dan reclame voor zijn bier maken kan echt niet. wij kijken iedere avond naar jullie geweldig programma.

 12. Beste Johan, zou achteraf Vincent Wevers (turncoach) niet een betere keus zijn om als bondscoach te fungeren ipv Lowietje? Ouderwetse harde tucht geen smartphones op het veld, en op zijn tijd een corrigerende tik op de billetjes, waarbij de geile kwijl
  uit de mond drupt !

 13. Kan iemand regelen dat Rene van der Gijp Nederlandse les krijgt, zodat hij leert dat verkleinwoordjes alleen gebruikt worden voor kleine dingen?
  Hij is nu zo’n kereltje met een brilletje op zijn neusje, dat gesprekjes voert met mannetjes en vrouwtjes, die opgenomen worden voor een televisieprogrammaatje en waar hij veel centjes voor krijgt.
  Dat moet je toch niet willen.

 14. Ik kijk met veel plezier naar het slappe oude wijven gepraat van de tafelheren maar wat een onkundig gepraat over echte sporten. Alleen verstand van commercieel gepraat over gebakken lucht “voetbal”. Dhr. Derksen heeft de mond vol over personen die werken in de voetbalsport maar daar niet uitkomen. Zelf praat hij als kip zonder kop over Olympische sporten waarvan hij totaal niet weet hoe die sporten gespeeld worden laat staan hoe die beoordeeld worden. Bijvoorbeeld over Epke Zonderland die bezig is met een vogelnestje. Wat bedoeld dhr. Derksen met respect!

 15. In uw uitzending van 4 aug. Hadden jullie dolle pret met de Belg die viel in het verspringen
  Maar vertel er dan ook bij dat die jongen maanden vocht tegenprostaatkanker vocht, opnieuw alles terug opbouwde en nu zwaar ten val kwam door ingescheurde dijspier en nu gekwetst is aan de knie, voet en heup.trouwens zijn naam is Thomas van der plaetsen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*