Sander van Hoorn correspondent EU

Sander van Hoorn is de nieuwe multimediale NOS-correspondent voor de EU in Brussel. Hij volgt in deze nieuwe rol Arjan Noorlander op, die sinds dit najaar vanuit Den Haag werkzaam is als politiek duider van Nieuwsuur.

Als achtervang van Arjan was Sander al nauw betrokken bij de verslaggeving van de NOS over de Europese Unie. Sander kwam in de zomer van 2017 naar Brussel na een verblijf van ruim 11 jaar in het Midden-Oosten. Hij begon in 2006 als NOS-correspondent in Israël en verhuisde in 2011 naar Beiroet als correspondent Midden-Oosten.

Sander van Hoorn: “Het belang van de Europese Unie is de laatste jaren niet kleiner geworden. Brexit, klimaatverandering, immigratie, de rol van de rechtsstaat. Allemaal belangrijke thema’s die mensen op het hele continent raken. We zullen de EU ook de komende jaren kritisch blijven volgen. Dat is een uitdaging waar ik graag mijn tanden in zet. Ik heb er veel zin in om dat samen met het NOS-team in Brussel te doen, waarbij we België niet alleen als gastland van de EU, maar ook als buurland blijven volgen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*