Sander Dekker stelt bezuinigingen bij regionale omroepen uit

Staatssecretaris Sander Dekker schrijft in een brief aan de Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking (ROOS) dat de bezuinigingsplannen  voor de regionale omroepen voorlopig niet doorgaan.

Ze worden minimaal 6 maanden later uitgevoerd.  De dertien omroepen moesten in 2017 aanvankelijk 17 miljoen euro bezuinigingen, maar doordat Dekker de plannen met een half jaar vertraagt, wordt dat 8,5 miljoen euro. De plannen zouden eigenlijk al op 1 januari 2017 ingaan. De Eerste Kamer praat vandaag verder over de nieuwe Mediawet.

Vice-voorzitter Jan Koster van ROOS  zei bij omroep Friesland dat de afspraak met Dekker de regionale omroepen een beetje meer lucht geeft om de reorganisatie en bezuinigingen door te voeren.

Op haar website zegt de organisatie verder dat de staatssecretaris van OCW meer duidelijkheid geeft over de toezeggingen die hij eerder in de Eerste Kamer deed bij het debat over de wijziging van de Mediawet die de publieke mediadienst toekomstbestendig moet maken. Hiermee ligt er wat ROOS betreft een goede basis voor de verdere vormgeving van de toekomst van de regionale omroepsector.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*