Achterwerk stopt als brievenrubriek in VPRO-gids

In de jaren 80 was het een populair televisieprogramma op de VPRO-televisie. Achterwerk in de Kast. Kinderen kropen in een kast om vandaaruit hun mening ergens over te geven. Een afgeleide van een brievenrubriek in de televisiegids van de omroep, die nu anno 2016 al 40 jaar bestaat. Maar aan die rubriek komt nu definitief een einde.

Het is eigenlijk nog een klein wonder dat het zo lang heeft geduurd in deze tijd waarin jongeren(want daar richtte Achterwerk zich nu inmiddels op) elkaar uitsluitend online vinden op de social media. In 2014 stuurde redacteur Elja Looijenstein al een brief met de vraag om tips waarmee de rubriek kon blijven.

Nu zegt de VPRO dat de wekelijkse brievenstroom definitief is “opgedroogd” en meent de samensteller van de rubriek dat jongeren niet langer wachten op het “slome drukkerijschema van een weekblad. Online zijn er tegenwoordig honderden plekken waar de jeugd terecht kan met onzekerheden over hun uiterlijk, sluimerende verliefdheden of problemen met juf of meester”.

Kinderen die later bekende Nederlanders werden schreven ooit ook in de rubriek. Aaf Brandt Corstius en Hadassah de Boer bijvoorbeeld. Van de VPRO-televisieserie is een scene van een jongen met zijn twee kippen Kip en Kip
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*