Rutte: ‘Geen avondklok voor Talkshow-gasten’


Premier Mark Rutte heeft woensdag gemeld dat gasten van talkshows een uitzondering moeten krijgen. 

Woensdag werd tijdens de persconferentie nieuwe maatregelen werden aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, waaronder de avondklok. Binnen de media waren er zorgen welke impact dit zou hebben op tv- en radio-uitzendingen. 

6 Comments

 1. Of anders een avondklok instellen (als ze die toch zo graag willen) met aanvangstijd wanneer alle talkshows zijn afgelopen.

 2. Liever helemaal geen avondklok instellen. Het middel acht ik onevenredig, ongrondwettig, van zeer dubieuze effectiviteit en moeilijk te handhaven. Als je groepsvorming bij jongeren ’s avonds wil voorkomen, kun je ook selectief surveilleren, zoals ik het voorjaar van 2020. Dan ben je sneller klaar, denk ik. Een avondklok past in oorlogssituaties, dictaturen en als er terroristen in de stad rondlopen. Ik meen dat een avondklok niet gerechtvaardigd is in deze COVID 19 crisis. Er zijn alternatieven zat. Bijvoorbeeld bedrijven echt verplichten personeel thuis te laten werken. Dat durven Rutte & Co niet.

   • Overigens keek ik toch al nauwelijks meer naar de talkshows. Want het is “corovoor en -na en er tussendoor”. Het komt me zo langzamerhand alle denkbare gaten van mijn lijf uit.

  • Bedrijven verplichten thuis te werken? Ja die dommigheid lees en hoor ik vaker. Nog geen 20% van de beroepen vind plaats achter een laptopje. En kan dus helemaal niet thuis werken. We zijn niet allemaal bankier, ambtenaar of boekhouder. Of wou je tegen de bakker zeggen dat hij het brood maar voortaan thuis bakt, elke dj van de NPO een eigen thuisstudio geven, de stratenmaker de klinkers maar in zijn eigen woning neer legt, bouwvakkers jouw huis bij hen thuis verbouwen, de slager een koe voor jouw in zijn achtertuin slacht, de auto monteur je auto maar op zijn eigen oprit repareert, de tandarts in zijn keuken je gebit controleert, de telers jouw dagelijkse broccoli maar lekker hun voortuintjes kweken, de vrachtwagen chauffeurs rondjes laten rijden in hun achtertuin. Of waar denk je dat verwarmingsketels, wc-papier, vaatwassers gemaakt worden? Ook bij iemand thuis?…. Gestoord ben je als je denkt dat mensen thuis kunnen werken!

 3. Uiteraard, politici zijn elke avond in elke talkshow te zien. Dat kan niet worden stopgezet. Zeer belangrijk.
  Ik zie regelmatig minder dan anderhalve meter afstand.
  Ze kunnen die talkshows ook overdag opnemen en ‘s-avonds uitzenden!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*