Ot Louw overleden

Op donderdag 21 januari overleed film- en video-editor Ot Louw in het ziekenhuis, waar hij al een paar weken lag. Op 10 januari was hij net 75 jaar geworden. Ot was een vakkundig en geliefd editor, die heel veel producties heeft gemonteerd, zoals: alle programma’s van Van Kooten en de De Bie, Het Gat van Nederland, Blind Date (Theo van Gogh), Kameleon, Sonny Boy en nog veel meer.

Nadat hij in 1969 aan de filmacademie zijn diploma (montage film en geluid) had behaald, werkte hij bij een aantal filmproductiebedrijven en kwam in 1973 bij de NOS in dienst als filmeditor bij de afdeling filmbewerking in de Ambachtsschool te Bussum. Nadat die dienst in het begin van de jaren tachtig was verhuisd naar het Mediapark (toen nog Omroepkwartier geheten) heb ik hem ontmoet. Ik deed daar de opleiding filmmixage geluid en het mij was al snel duidelijk, dat hij ook daar veel kennis van had. In 1985 is hij voor zichzelf begonnen en richtte een videomontagebedrijf op in Bussum. Daar werkte hij verder aan een zeer succesvolle loopbaan.

Ook schreef hij het boekje Beeldspraak met allerlei termen uit het film- en video vak. In 1992 kreeg Ot een Gouden Kalf uitgereikt voor zijn montagewerk. Een waardevol, kritisch, humorvol en mooi mens met heel veel filmhistorie is niet meer.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*