Zorgen om avondklok bij talkshows

Binnen de media zijn er zorgen over welke impact een avondklok gaat hebben op de tv-uitzendingen.

Talkshow Op1 zet, als er woensdag een avondklok wordt afgekondigd, de uitzendingen voort. Wel krijgt het NPO 1-programma een ‘sobere versie’, laat WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes aan AD.nl weten.

Dat betekent dat er misschien iets minder gasten aan tafel verschijnen. Ook wordt er gekeken naar andere maatregelen om de veiligheid van gasten en medewerkers te waarborgen. Zo worden de bubbels rond de gasten mogelijk strikter en moeten ze volledig de studio uit voordat er nieuwe gasten aan tafel komen.

De Hilversumse burgemeester is tegen een avondklok in de mediastad. Het zou grote gevolgen hebben voor  tv-studio’s en de omroepen op het Mediapark. ,,Hoe kunnen zij nog gasten in hun talkshows ontvangen. Gaan die allemaal plat en op zwart?”, meldt hij aan De Gooi en Eemlander. 

8 Comments

  1. Ja joh, de televisie staat of valt met talkshows… ofwel: Wat een onzin. Investeer maar in kwalitatief betere dramaseries, televisiefilms en documentaires.

  2. mooi zo dan hebben we s”avonds ook niet al te veel van de corona drama op tv kan ik weer eens de tv fatsoenlijk aan zetten.

  3. Ten eerste, ben ik tegen de avondklok. Als de avondklok er dan toch zo nodig moet komen, moet het ook voor mediamensen gelden. De presentatoren en gasten van de talkshows, moeten gewoon op het Mediapark blijven overnachten. Anders, als de talkshows op zwart gaan, is dat ook prima. Hun eenzijdige corona-babbeltjes zijn niks nieuws meer.

  4. Hoe zit het eigelijk met de krant, de bezorger kan gewoon zijn werk doen na 4.30 uur. maar is er dan wel een krant om te bezorgen als deze in de nacht gemaakt moet worden. Moet de redactie niet pas beginnen om 4.30 uur, dan heb je de krant pas in de middag.

1 Trackback / Pingback

  1. Rutte: ‘Geen avondklok voor Talkshow-gasten’ - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*