RTV Oost in actie voor voedselbanken

RTV Oost wil van 1 t/m 9 december samen voedsel inzamelen voor Overijsselse voedselbanken.
Duizenden mensen in Overijssel leven onder de armoedegrens, duizenden kinderen gaan dagelijks zonder eten naar school. Deze mensen zijn aangewezen op de hulp van de voedselbanken, en helaas worden het er elk jaar meer. Daarom komt RTV Oost net als vorig jaar opnieuw in actie! Van 1 tot en met 9 december gaan ze weer zoveel mogelijk levensmiddelen inzamelen voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. In 2016 leverde de inzamelactie een recordbedrag van € 325.000 op.

Producten doneren
Op www.rtvoost.nl/voedselbank vind je het boodschappenbriefje, de inzamellocaties, een mogelijkheid om online te doneren en een aanmeldformulier voor eigen acties. Mensen, scholen en verenigingen die met een eigen inzamelactie producten van het boodschappenbriefje willen inzamelen, kunnen hun actie aanmelden op de website van RTV Oost. De verslaggevers komen graag een kijkje nemen en de lokale voedselbank zorgt er dan voor dat de ingezamelde levensmiddelen worden opgehaald.

Een actie organiseren
De voedselbanken hebben een boodschappenbriefje gemaakt met de producten die nodig zijn. Deze levensmiddelen kunnen worden gekocht of afgegeven bij één van de supermarkten die van 1 t/m 9 december inzamelpunt zijn. Om het nog makkelijker te maken kan er ook online een voedselpakket worden gedoneerd op www.rtvoost.nl/voedselbank.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*