Uitreiking Karen de Bok Talent Prijs tijdens IDFA

Op 16 november tijdens IDFA reikt NPO-voorzitter Shula Rijxman voor het eerst de Karen de Bok Talent Prijs uit. Dit is de opvolger van de Mediafondsprijs Documentaire. NPO, IDFA en VPRO hebben in overleg met echtgenoot Emile Fallaux besloten de prijs voor documentaire talent naar Karen de Bok te vernoemen vanwege haar grote betekenis voor de ontwikkeling van televisietalent.

Karen de Bok was jarenlang programmamaker en hoofdredacteur Televisie bij de VPRO. Zij overleed in januari 2017. Shula Rijxman: “Karen had een uitgesproken gevoel voor nieuw en origineel talent dat zij vol vertrouwen de ruimte gaf. Ze werd gewaardeerd voor haar bevlogenheid en constructieve kritiek. Velen hebben zich onder haar bezielende leiding ontwikkeld tot bijzondere makers. De Karen de Bok Talent Prijs zet die traditie voort door talentvolle makers kritisch en constructief te begeleiden in het realiseren van een uniek documentaire idee.”

De Karen de Bok Talent Prijs gaat naar de winnaar van de IDFAcademy & NPO-fonds workshop. Tijdens deze workshop werken zes beginnende documentaire talenten onder begeleiding van gerenommeerde documentairemakers een aantal maanden aan de ontwikkeling en uitwerking van een documentaire idee. Aan het winnende project wordt € 25.000 beschikbaar gesteld uit het NPO-fonds om het plan verder te ontwikkelen in samenwerking met de omroep. Voor het project kan vervolgens een aanvraag worden ingediend bij het NPO-fonds voor een realiseringsbijdrage.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*