“RTV Oost berichtte eenzijdig over Staphorst”

RTV Oost heeft ‘stelselmatig eenzijdig bericht’ over boze burgers in Staphorst en daarmee ‘bij de gemiddelde kijker/lezer ten onrechte de indruk gewekt dat de handelswijze van de gemeente in het algemeen niet deugt’. Daarom heeft de regionale omroep journalistiek onzorgvuldig heeft gehandeld, oordeelt de Raad voor de Journalistiek.
 

Aanleiding was een een klacht tegen de omroep door de gemeente Staphorst. Dat de gemeente veelal weigerde commentaar te geven speelde geen doorslaggevende rol bij deze uitspraak. Dan nog had de omroep het standpunt van de gemeente beter kunnen weergeven, meent de Raad.

Ook had de omroep beter duidelijk moeten maken hoe het tot de conclusie kwam dat de handelwijze van de gemeente in zijn algemeenheid niet deugt terwijl er 5 voorbeelden zijn waar het mis ging. Locoburgemeester De Jong zegt op de site van de gemeente Staphorst dat media een wezenlijke rol vervullen in een democratische samenleving.

|”Het is in het belang van onze inwoners en onze gemeente dat hiermee verantwoordelijk en zorgvuldig wordt omgegaan. Daarom zijn wij verheugd dat de Raad voor de Journalistiek onze klacht gegrond acht. Wij vertrouwen erop dat RTV Oost deze duidelijke conclusie van de Raad voor de Journalistiek ter harte zal nemen in de toekomstige berichtgeving”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*