NOS verslaat EK Atletiek vanuit Olympisch Stadion

Terwijl het EK voetbal op zijn einde loopt en inmiddels de Tour de France al dagenlang het televisiescherm van  NPO 1 in de middag domineert, dient deze week het volgende evenement van de sportzomer op de Nederlandse televisie zich aan. Woensdag 6 juli begint het EK Atletiek, dat dit keer als sfeervol decor het Amsterdamse Olympisch Stadion heeft.
 
 

Zo’n 1500 atleten uit 50 landen doen mee, in 44 disciplines. De NOS verzorgt de uitzendingen,  die niet alleen uit dat stadion maar ook vanaf het Museumplein komen. Daar zijn de kwalificaties van het speer- en discuswerpen. Buiten het stadion is de NOS ook vertegenwoordigd op de Social Zone bij Medal Plaza, waar de atletiekfans dagelijks terecht kunnen voor meet & greets met hun idolen.

Op de Social Wall zijn alle onlineberichten te volgen. In een open studio kunnen bezoekers zelf ervaren hoe het is om als tv-reporter of commentator verslag te doen van een 100 meter of een ander spectaculair onderdeel van het EK. De filmpjes daarvan worden via YouTube gedeeld. Vanaf woensdag 6 tot en met zondag 11 juli zijn er dagelijks live-reportages op radio, televisie, nos.nl en het themakanaal Sport24. (fotostill Youtube.com)

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*