RTL stopt met The Voice door grensoverschrijdend gedrag

RTL staakt tijdelijk het uitzenden van talentenjacht The Voice of Holland. Bij de tv-zender en producent ITV zijn berichten over mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnengekomen, meldt RTL zaterdag.

“De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL”, valt te lezen in de verklaring. “Op woensdag 12 januari jl. heeft de redactie van het BNNVARA-programma BOOS een mail aan ons gestuurd met aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The voice of Holland. De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL.”

RTL heeft in gezamenlijk overleg met producent ITV besloten dat er onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek moet komen. “De uitzendingen van The voice of Holland worden vooralsnog opgeschort tot er meer duidelijk is.”

De zender laat weten deze zaak uitermate serieus te nemen. “Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen.”

update: Nu.nl meldt dat bandleider Jeroen Rietbergen is opgestapt. Rietbergen geeft toe dat hij zich bij het tv-programma schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Hij heeft spijt en heeft zijn werkzaamheden per direct neergelegd.

Een voormalig kandidaat van ‘The voice of Holland’ heeft aangifte gedaan tegen Ali B. Dat bevestigen meerdere bronnen rond het onderzoek aan RTL Boulevard. 

Aanstaande donderdag komt het BNNVARA-programma BOOS met een uitzending overj The Voice of Holland. In een langlopend onderzoek van BOOS ontving de redactie meerdere verhalen over seksueel overschrijdend gedrag van meerdere personen binnen het programma. De vermeende daders zijn de afgelopen week benaderd om een reactie te geven op de aantijgingen jegens hen. The Voice of Holland heeft laten weten niet op de hoogte te zijn geweest van deze misstanden en heeft besloten tot een onafhankelijk onderzoek. In het kader daarvan wordt het programma tot nader order opgeschort.

In het voorjaar van 2021 ontving de redactie van BOOS verhalen over vermeend seksueel overschrijdend gedrag binnen The Voice of Holland. Er volgde een oproep van BOOS-presentator Tim Hofman waarin hij vroeg of er meer mensen zijn die iets hebben meegemaakt bij talentjachten die niet door de beugel kunnen. Er volgden tal van reacties van mensen die zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice. Het gaat daarbij niet alleen om aanklachten tegen Jeroen Rietbergen, maar om aanklachten tegen meerdere personen binnen het programma.

De uitzending van BOOS over vermeend machtsmisbruik en vermeend seksueel overschrijdend gedrag is aanstaande donderdag te zien op het YouTube-kanaal.


11 Comments

  • nou ,ik hoop dat er nooit meer naar dit soort familieshows wordt gekeken RTL lijkt me sterk dat RTL niets wist .Ze zijn zo hypocriet als wat want als ze 3 maanden zouden stoppen en weer beginnen kijkt heel Nederland, en dat weten ze
   Komt hun trouwens wel goed uit nu de cijfers niet al te hoog is dus de herstart kan kassa betekenen!!! EVEN DOORFDENKEN MET ZN ALLEN voel je hem?

  • Gooise matras…kent u die uitdrukking ?,zou Dr Gemdraad gezegd hebben kent u die uitdrukking? Dat kwam bij me op toen ik krantenkoppen las vandaag Er zijn veel artiesten die hun carriere hierdoor zien eindigen en het zou voor RTL en Talpa goed zijn om met alle talentenshows een paar jaar te stoppen. Maar wat er nu is gebeurd speelt ook bij andere tv produkties Sinds mensenheugenis doet iedereen in het vak het met elkaar, dat is bij iedereen bekend maar er werd nooit over gesproken, nu durft eens iemand zijn mond open te doen

 1. KIJK TIP
  Er is een serie over “The Morning Show” op Apple TV. Die gaat over seksueel ongewenst gedrag van een presentator van een populair tv programma en iedereen op de werkvloer wist er van, zelfs de directeur van het tv station was er van op de hoogste.

 2. Dit kan wel eens verstrekkende gevolgen hebben, het einde van Talpa bijvoorbeeld en een zwaar beschadigd RTL. Ik zie nu nog wel meer zaken opkomen. Het blijft hier niet bij dat weet ik bijna zeker.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*