RTL Nederland misschien toch in de verkoop

Dalende advertentie-inkomsten en steeds hevig concurrentie van Amerikaanse streamingdiensten zetten de prestaties van RTL Group onder druk. Een woordvoerder van RTL Group bevestigt dat er bij een herbeschikking van Europese activiteiten ook naar RTL Nederland wordt gekeken. Eerder werd bekend dat de Franse en Belgische activiteiten van RTL in de etalage gingen. Het Luxemburgse mediabedrijf wat tot nu toe minder expliciet over RTL Nederland. Dat meldt FD.nl

Talpa, DPG Media en VodafoneZiggo worden al langere tijd als de belangrijke partijen voor een overname van RTL Nederland gezien. Een fusie met Talpa zou echter de meeste problemen met de mededingingsautoriteiten opleveren. Al zijn deze wel toegankelijker geworden op het gebied van fusies door de steeds groter wordende invloed van internationale techpartijen op het Nederlandse medialandschap en de reclame-euro’s. Insiders melden echter dat John de Mol zich vooral op zijn echter passie wil richten; het ontwikkelen en verkopen van (internationale)formats.

Grootaandeelhouders Vodafone Group en Liberty Global hebben voldoende kapitaal om RTL Nederland over te namen en een onderscheidende positie tegenover concurrent KPN te creëren.

DPG Media is een andere mogelijke overname partner, maar volgens de FD hebben zij een beperktere financiële slagkracht door eerdere grote overnames.

3 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*