Robert Doornbos: Samenstelling Viaplay-presentatieteam F1 is vriendjespolitiek

Ziggo Sport verloor vorig jaar de Formule 1 rechten aan Viaplay. In een uitgebreid interview op Motorsport.com kijkt F1-analist Robert Doornbos terug op welke gevolgen dit voor hem heeft gehad. 

Doornbos “Ik ben wel blij voor iedereen bij Ziggo Sport dat we het vorig jaar op een mooie manier hebben kunnen afsluiten; met een kampioenschap voor Max”, “We hebben de afgelopen negen jaar met heel veel plezier de Formule 1-programma’s verzorgd, maar dit was wel echt de kers op de taart. Zandvoort was al heel mooi, maar met de titel was de cirkel rond.”

Doornbos wilde ook naar Viaplay en was daar ook met NENT Group over in gesprek. “Toen ik werd uitgenodigd voor een gesprek, kreeg ik echter te horen dat ik niet bij de vaste drie zat. Ik mocht wel een keer als gast aanschuiven.” Dat zag Doornbos niet zitten. Hij heeft ook weinig begrip ervoor dat Viaplay voor Giedo van der Garde, Christijan Albers en Tom Coronel als vaste analistenpanel heeft gekozen. “Je kan een andere kant op willen gaan – wat ze ook doen met een vrouwelijke presentator en twee nieuwe commentatoren – maar als je zegt dat je de sport informatiever, journalistieker en serieuzer wil gaan benaderen en vervolgens niet mij neemt maar wel Tom Coronel, die geen Formule 1-ervaring heeft, dan is dat in mijn optiek gewoon vriendjespolitiek. De kijker gaat er in elk geval niet mee op vooruit.”, aldus Doornebos. 

Net als Olav Mol, Jack Plooij en Rob Kamphues gaat Doornbos dit jaar door bij Ziggo Sport, die wel de rechten van de F1-samenvattingen hebben kunnen bemachtigen.

Hij vind het jammer dat door de sportrechtenstrijd de racesport nu zo versplinterd is, maar heeft veel zin in het nieuwe programma op Ziggo Sport, dat een soort Voetbal Inside-vorm moet gaan krijgen.

94 Comments

 1. Poeh, beetje bitter Robert. Ze hebben wel twee ander -serieuze- oud F1 rijders, dus dat deel is gecovered. Coronel zal er wel bij zitten als lachebekje. Waar bij Ziggo de tafel vol mee zat.

  • Als je dan Mika Hakkinen en David Couldhart bedoelt is leuk maar er is totaal maar dan ook totaal geen passie deze 2 stralen helemaal niks uit en dan die 2 dames die er zijn omdat het dames zijn maar het is zo kil en zakelijk er is geen samenwerking tussen de gasten en dan de stream werkelijk zo slecht alleen maar storing niet normaal meer sorry ik had van een streamings dienst verwacht dat men dit beter kon, dan de 2 commentaren ter plaatsen sorry maar men merkt meer dan 2 te laat op dat tsunada zijn plek kwijt was sorry alleen maar geratel over niks, jammer dat de Grand Prix radio niet werkte mis het commentaar van Olaf Mol.

  • Het is toch gewoon niet om aan te zien met die Albers e.d.. Ik vind Dooenbos een enkel maar viaplay slaat met hun opzet de plank mis met commentatoren

   • Stephane Kox mag blijven de overige mogen allemaal gaan.

    Gelukkig heb ik nu eerst 2 maanden gratis dankzij Ziggo en kan ik Viaplay daar normaal maandelijks opzeggen. Zelf kijk ik langer F1 dan Olaf, ik kwam het eerst in Zandvoort in 1973 en de laatste keer was ik er bij in 83. Dankzij Peter mocht ik in elk hoekje van Zandvoort en Zolder komen, in de paddock en in de pits was het als jong jochie het mooiste wat de wereld me kon bieden.

    We konden daardoor ook meekijken bij de verslagevers uit alle landen, die zaten vanachter een monitor hun verslag te doen, we genoten het meest van het enthousiasme dat hun daarbij uiten.

    Dat die tijd daar op zou houden na 84 zag ik toen ook niet aankomen net als nu die idiote bekakte opgeblazen onzin die Viaplay denkt te kunnen leveren.

    Mijn eerste races heb ik gekeken in zwart wit dat zag er veel beter uit dan die hele opsmuk van viaplay, ik wil zelfs de naam niet meer schrijven, zo vanaf nu geregeld en veranderd naar wannabees that never will be.

    Aan de mensen achter viaplay
    Verkopen, heel vlug de rechten voor NL aan Ziggo verkopen voor een prikkie (als vergoeding voor het veroorzaken van al die ellende voor miljoenen kijkers) en trek u snel terug van de markt die u alleen maar verder af zal branden. Geen stijl is geen stijl, u begon al achterbaks door mensen te passeren en hebben niks geboden waar de kijker enthousiast van kon of kan gaan worden nee eerder een bak ergernis.

    Aan Olaf, Sinds de eerste race dat u verslag bent gaan doen hoor ik u, ik ben diep onder de indruk van de inzet voor dit vak en vooral de liefde die u heeft voor formule 1 en het hel spel eromheen.

    Aan Jack, je doet het leuk en de coureurs en mensen in de pits praten goed tegen je. Zoals te verwachten viel het echter wel op dat ze wel heel graag met Stephane praten. Mijn voorstel neem die mee naar Ziggo en werk voortaan met haar samen dan kon het nog wel eens wat worden met het verslag vanuit de pits.

    Aan Robbert, gewoon je analyses blijven doen en blijf daarbij op je zolen dan komt het wel goed.

    Aan Rob K. Tja je lult goed en kan blijkbaar prima met Robbert overweg dus je mag je blijven.

    Aan Rob H. Vooral jezelf blijven, flink tegen Rob en Robbert in blijven gaan!

    Aan Ziggo, Begin a.u.b. met sparen en koop die rechten voor de komende 10 jaar alvast op, gooi desnoods al die voetbal weg en concentreer u op autosport. Autosport kent geen recessie, er is daar altijd al geld te kort voor het hele jaar.
    Autosport heeft een wonderbaarlijke manier van blijven bestaan en dat kan met u.

    Aan iedereen die wil kijken, Neem F1TV zolang als viaplay de rechten denkt te hebben, de rechten zijn van Formula 1 niet van hun, vergeet hun, dat elitaire bekakte zit er bij hun in en dat monotone toontje is niet de juiste sfeer.

    Autosport staat voor passie en power, als het om veel geld gaat dan horen macht en praal daar ook bij, maar uit de hoogte doen, denken dat je beter bent en dergelijke hoort daar echt niet thuis. Je wordt dan uiteindelijk altijd een keer van de baan gereden en blijft zeker alleen over.

  • jalours Robbert krijg je ervan als je uit je nek praat en nergens verstand van hebt. Waarheid is altijd hard en bij deze weet heel nederland dat je nergens verstand van hebt 2 races rijden en eruit geflikkert worden bij redbull en dan denken dat je het weet. Corornel en Albers hebben er echt verstand van en dat is nu duidelijk te horen en te zien. Corornel heeft jou al diversen keren verbeterd en aangesproken dat je uit je nek praat zowel bij de race als in het cafe.Jammer voor jou maar kwaliteit komt altijd boven drijven en dat zie en hoor je nu bij Viaplay , En al die zogenaamde Verstappen fans die klagen ach 1 minder seizoen en je ziet ze niet meer waar waren al die mensen toen Lammer Vertappen sr en Albers reden dan Of toen Corornel een inzameling hield om in de Formule 1 te komen helaas mislukt maar toen was Nederland niet thuis dus die mensen die nu piepien ach morgen staan ze weer voor een ander te juichen dat zijn geen fans. Net als jij geen courrue bent maar een verwend rijkelius ventje , meer niet. Net als de NOS nooit hebben ze iets uitgezonden en nu vooraan proberen te staan met samenvattingen ed 3 jaar terug en langer geleden zach je ze niet op het circiut nergens zag je wat nog geen mededeling over een race of wat dan ook.

  • Ik vond de verslaggeving bij Ziggo ook niet alles , voorL dat haantjes gedrag in de studio .maar de commentatoren die we van Viaplay hebben gekregen zijn helemaal een ramp . Als de snelheden boven de 80 km per uur uit komen raken ze in paniek.Laay Olaf Mol en Jack Plooy een jaar mee draaien en de nieuwe garde opleiden . Voor wat we tot nu toe te zien hebben gekregen is 5 euro in de maand nog teveel . Directie van Viaplay jullie mogen je schamen , want zo helpen jullie mee aan de ondergang van de formule 1

  • Heb je de uitzending gezien? Dan weet je nu dus dat Coronel er niet als lachebekje bij zit. We zagen een andere kant van Coronel en die kant was waardeloos. Hij wilde gewoon Doornbos kopiëren, iets wat totaal mislukte. De chemie tussen iedereen was niet aanwezig. Die 2 op de grid… Coutlhart en Häkkinen passen niet samen en Christijan Albers en Coronel ook niet. Enigste voordeel van viaplay is die meid. Ze heeft een leuk gezichtje maar dat is dan ook het enige pluspuntje. Viaplay slaat de plank totaal mis…is mijn mening.

  • 2 ex coureurs laat me niet lachen. Hebben een paar rondjes mogen rijden tom had het geld niet en denkt nu een slaatje te slaan zoals altijd. Cristian reed alleen weg met brandstofslangen en kon er geen bagger van. Guido heeft alleen een stoel gehad maar nooit gereden. Totale onkunde dat er zit!

 2. Ik denk dat Robert hier wel een punt heeft, echter het race café en de samenvattingen werden ook wel saai en eentonig met Rob Kamphuis. Dus een ander format is op zich niet slecht. Ik mis heel erg het commentaar van Olaf Mol en de professionele analyse van Robert Doornbos, maar dat is persoonlijk. Daarnaast vind ik Amber een verademing vergeleken met Kamphuis.

 3. Nou, heb nu de eerste trainingen, en kwalificatie gezien en bekeken. Gewoon treurig en slecht. Het is niet alleen een oud F1-coureur zijn, maar kwaliteit hebben om iets over te brengen. Ook tijdens de race, verschrikkelijk. Ben halverwege naar GP radio overgegaan. voelde vertrouwd. Mis de uitleg van het verschil tussen LC en MV.
  Maar ja, zal wel zo blijven.

  • Nou daar geef ik je helemaal gelijk in .
   Ik had nooit gedacht dat ik de F1 bij Ziggo zo zou missen .
   Het is gewoon niet om aan te horen , ik ben dan ook blij dat ik niet op het aanbod van Viaplay ben ingegaan met een abonnement voor een jaar met 3 maanden korting ,ik heb een proefabonnement voor €13.99 voor 1 maand afgesloten dat ik ook meteen opzeg , want dit is een grote wanprestatie .

 4. Heb gehoord dat viaplay (nog) niet helemaal goed werkt. Ben dus nog aan het bedenken wat ik dan ga aanschaffen om de F1 weer te gaan bekijken. (Tips altijd welkom) Voorlopig lekker naar het vertrouwde geluid luisteren van Olav Mol en Jack Plooij en de samenvatting op Ziggo bekijken. Blijft jammer dat Ziggo niet meer wilde betalen voor de rechten, want een F!-aanhang hadden ze op zeker.

  • Eric, ik heb viaplay en het was geweldig om de race volgens de vernieuwde formule te kijken. Het is een stuk professioneler opgezet en heerlijk om niet duo ” wij hebben formule 1 uitgevonden” mol en plooij te horen. Ik denk wel dat Doornbos een waardevolle aanvulling zou zijn. Wat mij betreft in plaats van Christian Albers maar verder, commentaar, beeld en gehele invulling, toch zeker een 8. En dan moeten ze hun draai nog vinden. Dus dat belooft wat.

   • Jij moet wel een vriendje zijn van viaplee, want als jij dit goed vind, hou ik mij hart vast voor jouw overige smaak voor zaken… en kennis….

   • Hier sluit ik me bij aan. Heb zelf ook het vermoeden dat de F1 fans van voor de periode Max Verstappen / Ziggo het programma beter kunnen waarderen dan de fans van erna. Heb zolang dat het kon naar de BBC gekeken totdat zij de rechten verloren. Toen was het echt een stap terug met Olav en Jack en de grote Max show. Vond het afgelopen weekend heerlijk dat alle teams en rijders op de grid aandacht kregen.

    • Wat een onzin kram je uit .alberts de beter weter tom lijkt niet meer op zichzelf en het leek wel langs de lijn geen 3 seconden houden ze hun klep dicht steeds zeggen het nieuwe tijdperk Vond Olaf mol ook niet zo goed zou kalf de race laten verslaan maar doorenbos mis ik echt wel. Is allemaal zo ontzettend stijf allemaal

  • Comentaar was idd waardeloos, die twee kunnen beter voetbal verslaan
   Ratelen aan een stuk af en zeggen maar wat om stiltes te vullen, gaat max goed hozanna gaat t minder trappen ze hem meteen naar beneden, voor verslaggeving zeer slecht en onprofessioneel

   • Ik ben het met doornbos eens ik zit racen te kijken en zit ze vaak te corrigeren ze praten er veel omheen en ja sportrechten heeft f1 geruïneerd ook viaplay is gewoon mijn geld niet waard als dit zo doorgaat en olav heeft dit niet verdiend die moet zelf kiezen in zo’n sport wanneer hij gaat hij is een legend meer dan 500 grandprix

   • Vraag me af of je dit echt meent of gewoon olie op het vuur wilt gooien. Ik hoop dat dat je gewoon “tegendraads” of “leuk” wilt zijn want als je echt dat commentaar “geweldig” vond, dan betwijfel ik of hé ooit f1 bij Ziggo hebt gekeken.

 5. Ik heb gelukkig het commentaar van de race kunnen volgen via gp-radio van Olav Mol.
  Ik mis de scherpe analyse van Robert Doornbos. In de grit heeft echt Viaplay de plank mis geslagen met een 2e rangs vrouwelijke verslaggever. Je kunt er wel 2 f1 iconen neerzetten maar Haikonen is onverstaanbaar mist iedere vorm van bezieling
  Coulthart was wel beter.
  Mevrouw Brantsen staat te dansen als een kip zonder kop en er komt geen zinnig woord uit.
  Kortom voor mij straalt Viaplay het niet uit. Gelukkig kan ik de knop omdraaien en ze op zwart zetten

 6. Ik heb zojuist viaplay gezien met f1 wat een afgang daar zitten mensen die totaal geen verstand van f1 hebben.Christijan Albers is ook zo’n figuur heeft ooit in de formule1 gereden en hij denk dat hij alles weet en denk ik hoop dat viaplay gaat nadenken hoe we de heren plooi en mol weer op de tv krijgen want ik denk dit duurt nog geen half jaar en viaplay slaat de plak mis

 7. Mis het commentaar van Olav mol maar gelukkig via grondprijs radio hoef je dat niet te missen. Jammer dat Doornbos en Kamphues er niet meer bij zijn

 8. Olav Mol erbij gehaald want het commentaar bij Viaplay brengt me dat ik niet wil kijken naar iets wat ik juist graag wil zien. Wat een immens verschil!

 9. Presentatie en verslaggeving bij Viaplay is een grote stap terug. Zonder bezieling en slaapverwekkend. Lachebek Coronel i.p.v. Doornbosch een slechte keuze. Heb voor het geluid Grand Prix Radio
  aangezet maar krijg geluid niet synchroon. Op mijn telefoon wel, maar dat is ook geen succes want je wilt toch dat beeld en geluid vanaf hetzelfde punt komen om het goed te beleven. Het geluid van het circuit en auto is op Grand Prix Radio helaas ook een stuk minder (zachter). Het is dus allemaal nogal behelpen.

 10. Wat een aanfluiting was het commentaar vandaag bij de f1 race vandaag, haal Olaf mol terug dan wordt het weer leuk voor iedereen.

  • Laat em maar lekker wegblijven. Zo’n 20 jaar geleden wilde ik geen race zien zonder zijn commentaar maar de laatste jaren zit ie er volledig naast wat mij betreft. Is vooral bezig zichzelf en Jack plooij te profileren in praatprogramma’s. Maar tijdens de race kan hij het niet bijbenen. Dan was het commentaar van vandaag een verademing.

 11. Ben het zeker met iedereen eens, het voelt als een leeg programma zonder Olaf Mol en Jack plooi.
  Via ay gaat op deze manier de kijkers niet bij zich houden.

 12. Ik mis jullie nu al. Er is nul sfeer en of chemie te zien met de nieuwe team.beetje geforceerd allemaal. Daarbij vind ik Alberts een vreeslijke kwal , altijd gevonden. Het komt totaal niet spontaan over en hij wil heel graag laten zien dat hij zoveel verstand heeft.Robert is een leuke spontane gast met veel humor en kennis.Olaf miste af en toe een detailtje maar goed dat is hem vergeven toch .

 13. Ik heb er helemaal geen last van.
  En waarom niet…….Ik heb helemaal geen Viaplay.
  En zal het ook nemen, zakkenvullers zijn het en anders niet.

 14. Als Viaplay niet snel wat veranderd na deze wanvertoning is het snel klaar denk ik met ze. Schoffering naar trouwe F1 fans. Typisch gevalletje arrogantie en hoogmoed door vertrouwde verslaggevers maar ook beeld en geluidkwaliteit niet voort te zetten.

 15. Wat een aanfluiting,
  Dat commentaar echt slaap verwekkend.
  Het is net commentaar voor een voetbal wedstrijd.
  Ze kletste maar aan 1 stuk door.. Eentonig om gek van te worden.
  Laat Olav Mol het maar weer overnemen…

 16. Inderdaad commentaar van Viaplay is dramatisch, ze hadden Allard Kalff een prominentere rol moeten geven die kan dat veel beter. Viaplay qua beeld en keuzes wel goed, Picture in Picture. Commentaar via Grand Prix radio met Mol is de oplossing. Plooij eigenlijk niet nodig.

 17. Wat een vreselijk geratel en schel geschreeuw werd er hondsdol van, hoop dat ik weer snel met veel plezier de Formule kan volgen nu is het pure ergernis..

 18. Robert heeft een punt. Coronel kan nu ouwehoeren, onderbreekt Christian en wauwelt. Hij wordt nu niet in een hoekje gepraat door Doornbos, die in mijn ogen wel altijd opbouwende realistische kritiek gaf. De dame moet nog veel leren en laat zich door coronel piepelen

 19. De mensen die het verslag deden waren waardeloos, waren er helemaal niet bij betrokken. De beelden waren ook niet optimaal.
  De uitzending van Ziggo waren beter en gezelliger

 20. Viaplay wat een brok ellende! Zaterdag kwam ik er het eerste half uur niet in. Maar als je er dan eindelijk inzit zakt je broek af van iedereen die commentaar geeft. Ook de nabeschouwing vreselijk die hebben wij uitgezet en geluid tijdens de race uit en naar grandprix radio geluisterd vertrouwd en goed met Olaf en jack dan maar niet synchroom. Viaplay wat een enorme aanfluiting zeg en het kost nog extra geld ook.

 21. Wat heb ik mij geërgerd aan het commentaar verschrikkelijk. Weet nog niet of ik hier mee doorga. Geef mij Olav Jack Rob en Robert a.u.b. weer terug.

 22. Slaapverwekkend, alsof ik naar het acht uur journaal zit te kijken. Geen humor , veel fouten, nul emotie. Amber Brantzen zal het goed gedaan hebben bij de NOS, maar dit is andere koek. Hier dien je passie te laten zien. En die 2 koekwauzen die het commentaar tijdens de race doen moeten ze gelijk op straat zetten. Die denken volgens mij ook nog dat ze het goed doen. Wat een aanfluiting.

 23. Die commentatoren tog die horen zich zelfs graag praten maar wat een afknapper en het geld niet waard … ga dat abbo echt opzeggen …. dan ma meer nascar en indycar kijken

 24. Ben wel benieuwd hoeveel mensen Viaplay hebben opgezegd 😉
  Ik in ieder geval ook. De GPradio van Olav/Jack deed het uiteindelijk fantastisch. Als ze slim zijn bij F1TV maken ze daar een programma met Olav,Jack en Robert, dan weet ik wel wie de strijd om de kijker wint💪

 25. echt he, vroeger was alles beter!! Ik ben iig blij met de verandering, het was veel van het zelfde en allemaal wat ingeslapen. En geef het een kans, na een race al meteen affikken is zo makelijk…

 26. Ik heb via Viaplay naar de race en kwali gekeken. Ik vond het geen positieve ervaring. Ik snap dat ze hun draai nog moeten vinden, ze zijn nog wat stijf, roestig en onzeker. Maar vooral het live commentaar viel erg tegen. Het was veel te geforceerd, er werd geprobeerd van hele triviale dingen iets heel spannends te maken. Het werd er allemaal te dik bovenop gelegd op een onnatuurlijke manier. Alsof ik naar een reclame voor jongensspeelgoed aan het kijken was. Onnatuurlijk, te weinig emotie, nep.
  Ik mis het commentaar van Olav (dat van Jack niet zo) en zijn bezielling. Hij ademt F1 en weet dat goed over te brengen. En ja misschien mag het ietsje minder Max gekleurd en soms iets neutraler. Maar aan de andere kant mogen wij ook wel wat chauvenistischer zijn. Bij voetbal, olympische spelen, darten, schaatsen, etc is het toch ook geen probleem? Waarom nu wel.
  De studio vond ik ook niet zo denderend, het is zo kil en zakelijk. Op Tom na dan. Ik snap dat ze hem erbij hebben gehaald om het levendiger te houden, maar het voelt nog wat ongemakkelijk. Amber vind ik nog erg stijf, ik krijg nog erg een NOS vibe van haar.
  De vrouwelijke toevoegingen voelen voor mij tot nu toe als een geforceerde poging tot meer diversiteit. Want het zou anders ook weer zo’n mannelijk bolwerk zijn en dat kan toch echt niet meer. Ik (ja, als witte man, 1000 maal excuses) vind het jammer dat diversiteit belangrijker lijkt dan de kwaliteit.
  Persoonlijke conclusie is dat ik liever kijk en luister naar liefhebbers en mensen met passie dan een stroef, kil, divers clubje mensen.
  Het zal vast nog wel soepeler gaan lopen als de mensen meer op elkaar ingespeeld raken, maar ik denk dat ik Grand Prix radio ga proberen de volgende race.

  • Als vrouw vind ik Amber ook helemaal niks duikt voor mijn gevoel steeds in de tv als ze iets zegt.Gevoel of ze het Journaal voor leest zit niks spontaans in.

 27. Wat een blunder die viaplay.
  Ik heb het abonnement net per omgaande stopgezet. Albers bakt er helemaal niks van en dan Hakkinen en Coulthard leuk voor de engelse zenders maar niet voor de duth tv. Gauw opdoeken die zender. Mijn zin in F1 is na 34 jaar voorbij.

 28. Dit alles doet mij denken aan het debacle sport 7. Wij gaan het anders doen en beter. Na de eerste uitzending zakte toen alles in elkaar en haakte zowat iedere voetballiefhebber af. De tijd zal het leren maar ik hou mijn hart vast voor viaplay. Complimenten voor de nos, een prachtige samenvatting en goed commentaar van Jan Lammers. Ben benieuwd hoeveel mensen hun lidmaatschap van viaplay opzeggen.

 29. En wat ik nog vergeet te zeggen.
  Het beeld is zo verschrikkelijk slecht
  Echt BAGGER.
  Zit ik dan met speciaal gekochte 4K Led tv met 4k decoder.

 30. Kijk, bij Viaplay zijn ze niet achterlijk. Het begin is altijd moeilijk, was 9 jaar geleden bij Ziggo ook zo. Olaf maakt te veel fouten de laatste jaren, Jack is de clown op de grid, word door geen enkel team serieus genomen, is zelfs diverse keren uitgelachen met zijn domme vragen en reacties. Hakkinen en Coulthard zijn erg geliefd bij de teams, hebben nog steeds goede contacten met rijders en teambazen. Er zal best wel wat gaan veranderen in de setup van presentatoren, maar tot nu toe een acceptabel verslag gehoord.

 31. Wat eren gezeur om niks… ben blij dat je f1 kunt kijken of het nu bij pietje is of klaas je beelden blijft het zelfde… Ik keek graag naar Ziggo, maar soms was het ook over te top was alleen max hier en max daar zelfs bij interviews enz…

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*