Online radiozender Grand Prix Radio door overbelasting even uit de lucht


Het weekend lijkt voor veel Nederlanders geheel in het teken te staan van de Formule 1. De online radiozender van Olav Mol was gisteren zo populair dat de server overbelast raakte, waardoor het even niet bereikbaar is geweest.

 
Ook de gratis Grand Prix Radio-app wordt veelvuldig gedownload en staat momenteel op de 2e plek in de app hitlijst van Apple. Het laat goed zien dat veel Nederlanders digitaal nog steeds afstemmen op het vertrouwde F1-commentaar van Olav Mol, ondanks dat hij niet is meeverhuisd naar Viaplay.

De online zender Grand Prix Radio won enkele jaren geleden al eens de award voor beste online zender bij de Online Radio Awards.

Update: Ook op zondag is de zender door overbelasting voor veel mensen niet te beluisteren.

23 Comments

 1. Wat een verademing het commentaar van Viaplay. Geen Max-fans maar inhoudelijk, top! Oranjebril is goed maar Ziggo was een oranjefeest geworden. Kan mij voorstellen dat mensen dat missen maar ik niet.

  • Verademing…? Die 2 suffe commentatoren zit geen passie bij lijkt of ze het voorlezen en hebben geen verstand van technische dingen. Zeggen veel wat nie klopt. Die amber komt al helemaal geen zinnig woord uit. En christian denkt dat ie zelf 6x wereldkampioen geweest is. Het is helemaal niks met viaplay blijkt ookwel anders was de app van olaf nie overbelast hopelijk werkt dat gauw goed. Geluid viaplay uit olaf aan. En geen voorbeschouwing kijk wel racecafe met de gezellige ploeg

  • Een verademing noemt u dat? Verre van dat! Koel, kil en afstandelijk. Klinisch. Ik heb totaal geen nieuws of andere benadering gezien. Het enige andere is het internationale commentaar uit de paddock. Heel leuk voor kinderen die nog geen Engels en mensen die geen Engels spreken. F! TV Pro met commentaar van Olav en Jack via Grand Prix Radio geweldig. Dat de FIA hun commentaar maar rechtstreeks onder hun streaming zet. Nee, voor mij geen Viaplay.

 2. Het probleem van de beeld kwaliteit is gelukkig opgelost volgens mij. Mis het vertrouwde commentaar van Olaf Mol wel bij de uitzending. De zogenaamde experts kunnen mij gestolen worden. Dus voor mij Het geluid uit en het commentaar van Olaf Mol aan.

 3. Verademing…? Die 2 suffe commentatoren zit geen passie bij lijkt of ze het voorlezen en hebben geen verstand van technische dingen. Zeggen veel wat nie klopt. Die amber komt al helemaal geen zinnig woord uit. En christian denkt dat ie zelf 6x wereldkampioen geweest is. Het is helemaal niks met viaplay blijkt ookwel anders was de app van olaf nie overbelast hopelijk werkt dat gauw goed. Geluid viaplay uit olaf aan. En geen voorbeschouwing kijk wel racecafe met de gezellige ploeg

 4. Mis Olav en Jack wel maar helaas geen geluid uit de app en ook niet via website. Hopelijk kunnen ze het snel oplossen. En viaplay hapert ook veel en beeld is niet altijd scherp.

 5. Ben blij met het beeld van Viaplay, maar commentaar is alles behalve goed. Er worden inhaalacties benoemd die er niet zijn. Lijkt wel of ik naar een amateuristische replay uitzending van eurosport zit te kijken. En ook erg jammer dat grand prix radio zo’n goedkope server in gebruik heeft, kan ik dus ook geen goed commentaar horen.

  • Heel jammer dat gran prix radio van olaf mol overbelast is, moet nu naar dat flutcommentaar van via play luisteren. Jeetje dan zijn de profs olaf en jack toch wel onmisbaar geworden. Ik blijf niet naar dit commentaar luisteren, dan nog liever viaplay opzeggen.

 6. Wat vreselijk die zgn. “snelle” boys. Totaal niet boeiend, wat een flut commentaar zeg. Jammer dat Radio Gran Prix overbelast is maar snap dat volkomen. Dit is niet om aan te horen, kijk nu met geluid uit, beter dan deze twee

 7. Wat een teleurstelling dat grandprix radio niet te beluisteren valt .ik had olav graag gehoord maar het is niet anders

  • Probeer het gerust nog eens.
   Bij mij lukte het ook een tijd niet (ongeveer half uur), maar toen kon ik gelukkig toch weer naar de vertrouwde stemmen luisteren.
   Veel beter commentaar dan viaplay, naar mijn mening.

 8. De app van GrandPrixRadio werkte niet, helaas. Maar via website (na 5 minuten wachten) inmiddels al bijna een uur het commentaar van Olav erbij. Verschuiven van stream is prima.
  Maar beeld van ViaPlay prima? No way, echt niet.
  Maar ik denk dat er hard gewerkt gaat worden aan alle kanten voor komende weekenden.

1 Trackback / Pingback

 1. Grand Prix Radio technisch klaar voor volgende Formule 1-race - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*