Rob van Someren toch naar het weekend met Somertijd

Rob van Someren verhuist met zijn middagprogramma ‘Somertijd’ naar het weekend op Radio 10. Dit volgt na gesprekken met Talpa. Vanaf 8 juli is Gijs Staverman doordeweeks te horen, terwijl ‘Somertijd’ vanaf 14 september in het weekend wordt uitgezonden.

Van Someren en Radio 10 kwamen na een rechtszaak tot een akkoord. Zenderbaas Dave Minneboo erkende communicatiefouten en stelde dat de verhuizing bijdraagt aan een sterke programmering voor zeven dagen per week.

37 Comments

 1. Heel bijzonder; je wint maar verliest toch. Deze strijd gaat net iets te politiek correct eindigen op dit moment. Ik denk dat we binnenkort verrast worden met alsnog een overstap van Rob en zijn team naar een andere zender.

 2. Van Someren werkt mee aan ‘afvloeiingsregeling’/weekenddienst en in ruil daarvoor wordt er door oubollige De Mol afgezien van het concurrentiebeding zoals vermeld in het arbeidscontract van – nu nog – werknemer.
  Dus kan Van Someren zo snel als mogelijk aan de slag bij een ander, wellicht NPO Radio 2.

 3. Hoe dan ook; radio10 is mij kwijt als luisteraar. s morgens altijd ekjdom op als ik naar mijn werk ging en savonds op de terugweg, na vaak een intensieve werkdag, flink lachen met van Someren. Het weekend luister ik nooit naar de radio, en met mij meerdere mensen denk ik
  Het zit er dus niet meer in. En gijs staverman zal best een aardig iemand zijn met verstand van muziek…. maar ik verwacht niet echt grappen van hem (is ook niet de reden dat ze hem op die plek zetten)
  Jammer, maar dit is echt een fout van de Mol en consorten… zal ze veel dagelijkse luisteraars schelen. In ieder geval 1

  • Jammer dat die weg moet, die Staverman is drie keer niks, wordt een teleurstelling op Radio 10! Ik ben het helemaal mee eens dat Staverman niets brengt vond hem op Radio 2 als niets en zapte direct weg. Snap dit niet Ekdom weg en nu ook nog Rob weg. Ik schakel voortaan over naar Veronica en dat bevalt steeds beter.

  • Ik ben ook weg bij R10, ik luisterde in de auto Elke dag naar ekdom en Somertijd. In weekend zelden de radio aan. Rob stegeman nooit leuk gevonden
   Ik wens R10 veel 6ces en hopelijk snel uit de eter

 4. Eindelijk weer luisteren naar 10 in de auto op weg naar huis zonder die lachzakken. Ik ben er blij mee.

 5. Zo zie je maar weer. Slimme mensen blijven met elkaar in gesprek en komen er dan meestal wel uit. Het ligt vaak genuanceerder. Ik las ook dat Rob het liefst bij 10 blijft. Daar ligt zijn hart…

 6. Goed dat Rob naar het weekend gaat. Heeft hij meer parkeerruimte voor zijn ego. Zelfs Ivo niehe gelooft minder in zichzelf dan Rob dat doet.

 7. Wat is dit nou Rob? Eerst op hoge poten een rechtszaak starten en dan ineens akkoord met je waardeloze plek in het weekend. Las op Telegraaf.nl dat Minneboo min of meer zijn excuus heeft gemaakt aan Rob. Is dat al voldoende voor het ego van Rob?

  Er is hier maar 1 winnaar: Minneboo! Hij kan met zo min mogelijk schade Van Someren richting de uitgang van Radio 10 sturen.

 8. Wat mij wel opvalt is dat bij de reacties (en bijbehorende profielen) op sociale media te zien is dat veel liefhebbers van Somertijd, veelal ongeveer de leeftijd hebben van 45 tot 70 jaar, zo in te schatten. Het programma lijkt veel populariteit hebben bij de vijftigers.

  Misschien wil Radio 10 met een ander radioprogramma (van Gijs Staverman) proberen om ook wat meer luisteraars van andere leeftijdsgroepen te bereiken, zoals twintigers en dertigers.

  Het programma Somertijd loopt al heel erg lang als dagelijks programma in de namiddag. Sinds september 1995 presenteert Rob van Someren het programma Somertijd dagelijks, met een onderbreking van september 1999 tot en met augustus 2003. Je kunt Somertijd nostalgisch noemen met veel nostalgische luisteraars, die inmiddels wat ouder zijn en zich gehecht hebben aan dit langlopende radioprogramma.

  Uiteraard hebben de liefhebbers van Somertijd niks te verliezen, omdat vanaf september Somertijd terugkomt en in het weekend te beluisteren is. Ik denk dat het voor de trouwe luisteraars even wennen is maar ik verwacht dat Rob van Someren als weekend-discjockey nog jaren vooruit kan.

   • Het zou kunnen zijn dat het type programma wat Gijs Staverman gaat maken wat meer in de smaak valt bij de twintigers en dertigers. Ze hebben het vaak over de reclame-adverteerders-doelgroep, de leeftijd van 20 tot en met 49 jaar.

    Het heeft dus niet veel met de leeftijd van Rob van Someren te maken, die ongeveer 60 jaar oud is. Wel met het programma dat hij maakt (Somertijd). Mensen die in jaren 90 jongvolwassen waren en naar Somertijd luisterden op Radio 3 bij de TROS destijds. Deze mensen pasten toen nog perfect binnen de reclame-adverteerders-doelgroep 20-49 jaar. Alleen zijn nu deze trouwe luisteraars van Somertijd minder belangrijk geworden van commerciële zenders, omdat ze ouder zijn geworden, gemiddelde leeftijd ergens in de 50.

    Daarnaast is het zo dat Somertijd luisteraars aantrekt en juist ook afstoot. Mensen die Somertijd heel leuk vinden, die luisteren naar geen enkele andere middagshow dan Somertijd. En mensen die Somertijd niet leuk vinden, die gaan niet proberen om in de namiddag te blijven luisteren naar Radio 10 alleen voor de muziek. Het soort humor, grappen en items, het is van doorslaggevend belang om wel of niet te blijven luisteren. Gijs Staverman en zijn programma dat zal veel meer als neutraal worden ervaren.

 9. Het hoger beroep van Talpa in de salariszaak is ingetrokken dus mogelijk krijgt hij gewoon hetzelfde en nu nog meer salaris voor enkel het weekend, dat is financieel een goede deal natuurlijk. Dat er in het weekend amper 10% luistert doet er niet toe, zal wel weer onder het mom van veelvuldig ’terugluisteren als podcast’ worden gecompenseerd naar de adverteerders toe 😉

 10. En daar gaat het laatste goeie programa van radio10. Dat wordt dan dus een definitieve overstap naar Veronica met Gerard. Snap niet hoe men bij 10 van een top lineup naar een radio 3 niveau kan afzakken.

  • Hetzelfde geldt voor de tv-zenders van Talpa, 90 procent (kinderlijke) pulp.
   Dit alles heeft slechts 1 oorzaak: John de Mol.

 11. De laatste plaat in Somertijd (met een boodschap volgens Rob): “Get back to where you once belonged”…ik zeg Somertijd binnenkort op Veronica!

 12. Heerlijk toch! Tussen alle problemen in de wereld even een lekkere rel over een moppen programma waar iedereen zich lekker druk over kan maken!

  Voer voor Kickie!

  Het is misschien rot voor Rob en zijn collega’s, maar die moppen zijn al jaren hetzelfde en vast wel ergens online terug te vinden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*