Rob Stenders lanceert themazender ‘Veronica Alternative’

Vanaf vandaag heeft Veronica er een nieuw themakanaal bij: ‘Veronica Alternative’. Waar Radio Veronica een breed muziekformat met de volle breedte en diepte van zes decennia popmuziek heeft, biedt het non-stop muziekstation ‘Veronica Alternative’ een podium voor enkel alternatieve muziek. Van Blondie, The Police, Ramones en Talking Heads tot aan Britpop, Grunge, Hiphop, The War on Drugs en The Teskey Brothers. De playlist van het kanaal ligt in handen van zendermanager en dj Rob Stenders.

Rob Stenders over het nieuwe themakanaal: “Vanaf nu is er een mooie stream voor alle liefhebbers van alternatieve muziek. Ik ben even flink in m’n kast gedoken voor het beste spul vanaf ongeveer 1979 tot de fijne muziek van nu. Wat moet ik er verder over zeggen: lekker!”

Het themastation is vanaf vandaag te beluisteren via radioveronica.nl/alternative, de gratis Radio Veronica-app, JUKE.nl en de JUKE-app.

17 Comments

 1. Altijd leuk een nieuwe thema zender van Veronica maar… de apps van Veronica op de smarttv en Apple TV werken nog steeds niet.

  • Ik kan niet wachten op de dag dat Stenders radio Veronica weer verlaat..Ik wil niet headbangen…Dat hoort ook niet op dit ooit zo leuke station…..

 2. Veronica is zich wederom opnieuw aan het uitvinden, nu als muzikale vrijplaats met 6 decennia aan muziek. Helaas voor mij nog veel platen met een burnoutfactor of de wansmaak van de luisteraar tijdens de bonanza! Aangenaam verrast ben ik met dit nieuwe initiatief met duidelijk hoorbaar: Rob’s DNA. Nu nog een mooi themakanaal als tegenhanger van Radio 5, Veronica Sixties & Seventies Standards met de daarbij behorende mooie jingles uit die roemruchte periode.

  • Het lijkt me voor op de lange termijn zinvoller als er een gelijksoortig type van in de twintig opgeleid wordt. Al schijnt het budget bij Veronica te krap te zijn voor opleidingstrajecten.

  • Dat is misschien het geval als de luistercijfers het komende jaar naar beneden gaan. Maar ik denk eerder dat de luistercijfers van Radio Veronica zullen gaan stijgen. Zet de radio aan en luister hoe gevarieerd Radio Veronica nu is.

   • Maar wil de ‘normale’, gemiddelde luisteraar dat wel? Het zal zo z’n redenen hebben dat een aantal niet erg gevariëerde zenders (of: zenders waar je vier, vijf keer per dag hetzelfde liedje hoort) het al jaren uitstekend doet. Goed, ik ben zelf erg voor, maar neig zelfs naar het luisteren naar niche-zenders die verder weinig mensen verdragen, dus ben niet bepaald representatief.

 3. Een themakanaal dat duidelijk wat toe te voegen heeft aan het bestaande. En de alternatieve muziek zit de hoofdzender ‘Radio Veronica’ niet in de weg. In het verleden waren er themakanalen van uitgezonden hitlijsten op Radio Veronica, themakanalen 80’s Top 880 en 90’s Top 590, die eigenlijk veel hetzelfde waren als de hoofdzender.

 4. @Stefan Het gaat niet om de toegevoegde waarde maar om over geld mee te verdienen is. Er luistert altijd wel iemand. Als Talpa het goed Veronica Alternative goed in de markt zet meer dan KINK.

 5. Talpa Radio had moeten schuiven met namen voor stations, omdat de huidige kavel niet past bij het merk Veronica. Desnoods had Talpa kunnen kiezen voor de tussenfase Veronica 538. De classic rock kavel kan daardoor beter worden ingevuld. Lineair valt er nog zoveel te winnen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*