Reclame voor kansspelen: wanneer wel én niet

Per 1 november 2020 is in de Mediawet geregeld wanneer reclame voor kansspelen wel én niet mag worden uitgezonden.

De nieuwe regels beperken het tijdvak waarbinnen reclame voor bepaalde kansspelen mag worden uitgezonden. Voor een aantal kansspelen mag geen reclame worden gemaakt tussen 06:00 en 21:00 uur. Dit geldt voor kansspelen waarvoor op grond van de Wet op de kansspelen een vergunning vereist is, zoals instantloterijen, sportprijsvragen, totalisators en speelcasino’s. En ook voor kansspelen op een automaat in een speelautomatenhal, als voor de aanwezigheid van die automaat een kansspelvergunning is vereist. Voor overige kansspelen waarvoor op grond van de Wet op de kansspelen een vergunning is vereist, mag geen reclame worden gemaakt tussen 06:00 en 19:00 uur.

Televisieprogramma’s van zowel publieke als commerciële media-instellingen moeten aan deze reclameregels voldoen. Deze regels gelden ook, zij het in beperkte mate, voor radioprogramma’s van deze media-instellingen. Voor publieke media instellingen gelden de regels zo veel mogelijk ook voor het overige media-aanbod, zoals aanbod op sociale media.

Het Commissariaat voor de Media houdt toezicht op de naleving van deze regelgeving. Deze staat beschreven in de in de artikelen 2.94 en 3.7 van de Mediawet 2008.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*