NVJ: ‘Agressie tegen journalisten moet stoppen’

De agressie en het geweld waar journalisten, cameramensen en fotografen momenteel mee te maken krijgen, moet stoppen. Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ in een reactie aan het ANP op gebeurtenissen van afgelopen weekend.

Bruning: ‘Dit is ontluisterend. De agressie richting journalisten ontwikkelt zich van weekbasis tot dagbasis. Het is niet normaal dat journalisten met beveiligers op pad moeten.’ 

De NVJ gaat in overleg met redacties over hoe ze ervoor kunnen zorgen dat journalisten veilig hun werk kunnen blijven doen. 

1 Comment

  1. Sedert jaren is de journalistiek subjectief in hun berichtgeving ,vaak onvolledig en men laat feiten achterwege , indoctrinatie in mijn ogen en dat al zo lang ik mij herinner. De berichtgeving op tv ,hier ziet men een soort doorgeefluik voor Stichting Eigen Huis De berichtgeving over Midden-Oosten eenzijdig , de berichtgeving over afspraken met Rusland welke eenzijdig door het Westen worden geschonden[Navo troepen tot de Poolse grens . Ik heb hier vaak journalisten op aangesproken en ok de Ombudsvrouw voor de media. Deze vroeg om voorbeelden die heb ik haar in grote mate gegeven. In haar laatste mail deelde ze mij mede citaat; ze zou dit kenbaar maken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*