Blog Jan Slagter: ‘Radiosucces’

Ook of misschien wel júíst in een jaar waarin heel veel anders was, bleven de radiozenders van de NPO voor veel luisteraars een vertrouwd baken.

Voor het vierde jaar op rij is er weer meer geluisterd naar de publieke omroep. Het luistertijdaandeel van NPO Radio 1, 2, 4, 5 en NPO 3FM samen bedraagt nu 31,2 procent. NPO Radio 1 (met op zaterdagmorgen ons MAXprogramma ‘Nieuws weekend’, op zondag ‘De perstribune’ en van vrijdag op zaterdag ‘Nachtzuster’ – winnaar van de Nachtwacht Award 2021 voor beste nachtprogramma) had het afgelopen jaar een luistertijdaandeel van 7,7 procent.

NPO Radio 2 was met 13,7 procent weer de best beluisterde zender van Nederland. NPO 3FM kwam uit op 2,3 procent.

Ook de klassieke muziekzender NPO Radio 4 met op werkdagen ’s middags ‘Maatwerk’ doet het uitstekend met 2,6 procent. NPO Radio 5, wat je toch wel de MAX-zender kunt noemen – met op vrijdag ‘Ron wacht op de nacht’, op zaterdag ‘Wekker-wakkerweekend!’ en ‘TinekeShow’ en op werkdagen ‘Goeiedag Haandrikman!’, ‘Lunch lekker met Daniel Dekker’ en ‘De MAX!’ – boekte in 2020 een absoluut record met een gemiddeld luistertijdaandeel van 5 procent. Fijn dat u onze radioprogramma’s zo waardeert en complimenten aan de MAX-collega’s!

2 Comments

  1. De blog van Jan Slagter doet meestal m’n mondhoeken krullen, maar dit keer maakt ‘ ie wel heel erg bont.
    Maar zijn verhandeling over Radio succes, daarbij de prestaties van zijn omroep Max terecht roemend doet me nog het meest denken aan het mopje van de muis en de Olifant die samen over een brug lopen en de muis tegen de olifant zegt “wat stampen we hard hè” .

  2. Net als Jurre bosman is Jan niet zo als hij zich voor doet. MAX moet presteren daar moet alles voor wijken. Jurre vond Jan steenman te oud om de arbeidsvitaminen te presenteren. – letterlijk schijnt dat hij dat zo gezegd hebben- De AVRO waar Jan altijd loyaal aan is geweest protesteerden niet, en liet Jan als een baksteenzakken. Nu bij MAX-radio wordt Jan rietman wel gehandhaafd terwijl er nog geen 80.000 mensen naar zijn programma luisteren. Onderwijl werd er wel aan de poten van Tineke -door Jan- gezaagd. En is Tineke uit de weekprogrammering gehaald, vervolgens mocht ze nog twee dagen radio maken en nu door Peter de vries w.s die de week programmering horizontaal wilde. Ja, Tineke alleen nog de Zaterdag. Peter kon of wilde niet dat de weekendborrel uit de programmering werd gehaald, zodat Bert ook vijf dagen te horen is. Vreemd, heel vreemd allemaal. Waarom Tineke dan wel uit de vrijdag programmering gehaald ?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*