Radiomakers gaan terug naar de basisschool

Giel Beelen, Amber Brantsen, Matijn Nijhuis en andere radiomakers gaan voor één dag terug naar de basisschool.

Een radiodag in deze omvang is uniek in Nederland en wordt mogelijk gemaakt door de massale vrijwillige inzet van bekende radioliefhebbers die educatie een warm hart toedragen. Amber Brantsen en Matijn Nijhuis bijvoorbeeld, beiden nieuwslezer bij de NOS, maken met kinderen nieuwsberichten en leren hen als een echte nieuwslezer voor te lezen.
Giel Beelen (Radio Veronica) en Astrid de Jong (Omroep Max, NPO Radio 1) leren kinderen presenteren en een radioprogramma van A tot Z voor te bereiden in Prepr, een online programma voor radiomakers. Bert Kranenbarg (KRO-NCRV, NPO Radio 5) laat kinderen een eigen radiostation bedenken en bij Koen Wijn, Rianne Stip, Timo Kamst en Olivier Bakker maken kinderen reportages. VHU Europe & Pure Jingles leert kinderen hoe ze jingles kunnen maken.

Op donderdag 13 september 2018 geven zij radioles aan 114 kinderen van Basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg. De Sportiefste school van Nederland organiseert voor de tweede keer een radiodag voor kinderen in de groepen 5 t/m 8 en de taalschoolklas. Na een succesvolle eerste editie in juli vorig jaar sluiten nu meer radiomakers aan om zich een dag vrijwillig en educatief in te zetten.
Radiomakers van Radio Veronica, NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Omroep Brabant, Omroep Tilburg en VHU Europe & Pure Jingles slaan de handen ineen om kinderen te helpen. Samen met studenten van de KRO-NCRV Radioschool, de NPO Campus, Hogeschool voor Journalistiek en de Fontys Hogeschool Kind en Educatie en leren zij kinderen in verschillende workshops hoe je een radiomaker wordt.

Live-uitzending
Ter afsluiting komt alles samen in een live radio-uitzending gepresenteerd door kinderen onder begeleiding van Giel en Astrid. Je hoort dan wat de kinderen die dag hebben gemaakt. De live-uitzending wordt donderdag 13 september tussen 13.45u. en 16.00u. online uitgezonden op www.devijfhoeven.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*