Radiomaker Jeffrey Willems overleden

Op 53 jarige leeftijd is de voormalige NPO Radio 2, 5 en 3FM deejay Jeffrey Willems overleden, aan een hartaanval. Dat melden mensen uit zijn directe omgeving aan Spreekbuis.

Jeffrey Willems begon zijn radiocarrière als tiener bij de Hilversumse piraat Virginia, gevolgd door de Baarnse piratenzender Roulette 103, onder het pseudoniem Frank van den Berg. Deze zender stopte eind 1989. 

In 1996 begon Willems voor zichzelf en werd freelancer bij radioprogramma’s van de publieke omroepen 3FM en Radio 2. Hij bleef hangen bij de AVRO als presentator van onder meer Zondagvitaminen, Het Steenen Tijdperk, de Top 2000. Bij de AVRO was Willems actief voor de (toen nog) nieuwe media. Hij beheerde de eerste AVRO audio-themakanalen en was in de jaren 90 al bezig met podcasting.

In 1997 startte hij het programma Back to the Old School, waarin hij zijn favoriete genre (soul, r&b en funk) de ruimte gaf. Het programma op 3FM stopte in 2001, maar maakte in 2003 een doorstart op Radio 2, tot zomer 2004. De laatste jaren was Jeffrey vooral actief als trainer en coach voor mensen met burn-out en stressklachten.

Daarnaast runde hij twee eigen internetzenders: een klassieke en een Franstalige.

Ook hielp hij mensen van het roken af. Hij laat een vriendin en een dochter achter.

Jeffrey Willems wordt in besloten kring begraven.

FOTO KOOP GEERSING

Wat Jeffrey zoal de laatste jaren deed zie je in deze video op zijn YouTubekanaal:

36 Comments

  • Dit komt flink binnen. Carrière begonnen als directe collega van Jeffrey waar we bij SkY Radio een ontzettend mooie tijd hebben gehad met hele fijne mensen die werkten aan een droom. Treurig nieuws. Veel sterkte aan familie en iedereen deze fijna man heeft mogen meemaken.

   • Jeetje wat een verdrietig nieuws. Jeff was enorm betrokken en we hebben heel wat uurtjes samen doorgebracht en heel veel gelachen bij SKY/538 en De Gouwe Ouwe Zender.
    Een man met een enorm radio en muziekhart. R.I.P. lieve Jeff.
    Veel sterkte voor de familie.

 1. Pff, dat is even schrikken. Oud collega van mij uit Baarn uit de Roulette 103 tijd. Sterkte en gecondoleerd aan alle nabestaanden. R.I.P.

 2. Innige Deelneming….Veel sterke in deze moeilijke droevige tijden, voor de families en aan al zijn lieve vrienden….😪😪😪 R.I.P.Jeffrey

  • Wat een vreselijk verdrietig bericht. Ik vond het een ontzettend fijne coach. Keek uit naar de gesprekken omdat die mij echt verder hielpen. Heel veel sterkte voor familie en vrienden.

 3. Hij nam toch ook de presentatie over van Hans Schiffers bij een van de betere radioprogramma’s ooit, “Het Steenen Tijdperk.”?

 4. Met grote verslagenheid lees ik ‘t bericht over Jeff….. Grote voorvechter en medestrijder voor “onze” muziek. Wat een vreselijk bericht. Ik wens de familie, vrienden en fans heel veel sterkte met dit verlies. Rust zacht brother🙏🏼

 5. Wat een verdrietig bericht. Met Jeff samengewerkt bij Roulette 103. Rust in vrede Jeffrey🙏, sterkte aan familie en nabestaanden.

 6. Only the good die young. Hij was nou het voorbeeld van een radiomaker die respectvol met zijn luisteraars en collega’s omging en zijn carriere niet boven alles stelde. Echt een vakman, jammer dat het hem niet gegund is nog eens een grote radiocomeback te maken.

 7. Een man met hart voor het medium. Maakte onvergetelijke uren voor de AVRO op Radio 3 en Radio 2. (Steenen Tijdperk, de Overnachting, Back To The Old School)
  Het was al jammer dat zijn carriere niet lang duurde. Nu blijkt ook zijn leven veel te snel afgebroken.
  Sterkte aan de nabestaanden.

 8. Wat een vreselijk nieuws zeg! Jeffrey was nou net een van die fijne Hilversumse collega’s die primair voor goede programma’s gingen en juist niet bezig waren met status, vieze spelletjes of dubbele agenda’s. Ik bewaar prettige herinneringen aan de vele uren die we over het mooie medium en over goede muziek hebben gepraat. Jeffrey was een toffe vakman en verdiende een langer leven. Heel veel sterkte aan zijn vriendin, zijn dochter en haar moeder!

 9. Jeffrey was een bevlogen programmamaker, gezegend met een geweldige stem, die vooral rust uitstraalde. Maar Jeffrey was boven alles een lief mens, een zeldzaam lief mens. Rust zacht lieve Jeffrey.

 10. Woow, die komt binnen. Jeffrey zat voor mij bij R103 en bleef altijd ff hangen en gaf tips om mij als rookie vooruit te helpen. Veel van geleerd en mee gelachen. Amicale gast, prima kok voor het betere radiomakervoer en in die tijd ook meer dan prima coach.

 11. Totaal onverwacht bericht en wat verliezen we hiermee een sympathieke collega! Vele jaren bij de AVRO met hem mogen samenwerken. Jeffrey was altijd gedreven met radio en muziek bezig en was altijd écht vriendelijk, hartelijk en geïnteresseerd in de mensen met wie hij samenwerkte. R.I.P. Jeffrey en sterkte voor zijn nabestaanden.

 12. Wat een vreselijk nieuws, veel sterkte voor zijn nabestaanden. Ik heb nauw met Jeffrey mogen samenwerken en ook waar omroeppolitiek rare dingen deed (zo belandde ik ooit acuut op zijn stek in de nacht), bleef hij daar altijd collegiaal onder. De digitale radiowereld die we nu voor lief nemen, met streams en podcasts, was hij mijlen vooruit. En niet vergeten: met Jeffrey kon je ook geweldig lachen. We gaan je missen man…

 13. Bizar! Nog geen minuut nadat het overlijden van collega Piet Paulusma in het nieuws was, las ik dat vroegere radiovriend Willems er niet meer was. In de jaren negentig heel veel zeldzame (dance) tracks aangeleverd voor BTTOS. Fijne vent was het zonder meer.

 14. Jeetje, dat is schrikken. Zo jong nog. Fijne kerel en rots in de branding bij de Gouwe Ouwe zender, een zuster zender van Sky Radio waar we begin jaren 90 samenwerkten. Heel veel sterke voor alle nabestaanden.

 15. Echt verdrietig nieuws. Het overlijden van Jeffrey. Wat heb ik altijd in 2003/2004 altijd met veel plezier geluisterd in de nacht van zondag op maandag naar Back to the old school. Een kenner van muziek en was een integere radiomaker waar het vooral om de muziek ging en niet om het ego van de presentator zoals je nu veel hoort bij de huidige generatie. Wens de nabestaanden veel sterkte om dit verlies te dragen . Jeffrey geniet daarboven van de mooie muziek die daar wordt gedraaid. RIP

 16. Passie plezier en zeer professioneel. Samen in het holst van de nacht programma maken (Diemen en Berg) bij Roulette.
  Eigenlijk heb ik alleen maar mooie verhalen als het om Jeffrey gaat. Veel sterkte familie en vrienden met dit vreselijke nieuws

 17. Schrikken, want zo jong nog. Een DJ bij ’t oude Roulette 103. Ik ben er pas later bij gekomen (ten tijde van de studio boven ’t café aan de laanstraat) en heb nooit kennis met hem gemaakt, wat ik wel jammer vind.

 18. Met ongeloof en verdrietig dit bericht gezien. Ik heb zulke goeie herinneringen aan Jeffrey in de tijd dat hij voor Max werkte en af en toe mijn regisseur was en op Max bijeenkomsten haalde hij mij wel eens op of bracht me naar huis omdat we alle 2 in Baarn woonden. Heel veel sterkte voor zijn familie. Tineke

 19. Jeffrey was 100% radio. Hij vond alles er interessant aan. De techniek, de draadjes, de knopjes, de instellingen, de apparatuur, de manier om het geluid te bewerken, het monteren, de computers en netwerken eromheen, noem maar op. De zender zelf, branding, merkgedachte, jinglepakketten, bedjes, zenderstem (hij was zelf jarenlang dé AVRO stem in alle radio-tv en online vormgeving), propositie ten opzichte van de concurrentie, het lef om anders te zijn versus formats die wel moesten kloppen om er soms ook weer van af te kunnen wijken. De nieuwe media, waar Jeffrey tien webkanalen voor ontwikkelde bij de AVRO die uiterst succesvol werden, waar bij de AVRO de eerste podcasts in Nederland werden opgezet die de 100.000 downloads passeerden (de iPod was net nieuw mensen). De muziek, welke platen wel en niet, welke genres, welke uuropener werkt, wanneer je genreprogramma’s moet durven programmeren, dat een dj de muziek moest kunnen kiezen en er ook liefde voor of verstand van moest hebben anders kon ie maar beter oprotten.

  Jeffrey had nog steeds veel landelijke radio gemaakt, als ie in het systeem zelf niet was vastgelopen. Want al deze punten (en nog veel meer) waren vanuit passie en bevlogenheid gevoeld. Voor Echte Radiohelden is radio maken een passie, een levensbehoefte, je zou het bijna nog doen als je geld moest toeleggen. Jeff was emotioneel zo betrokken bij al die facetten van het vak, dat hij het gedoe eromheen vaak niet trok, omdat die juist niets met passie en bevlogenheid te maken hebben. In Hilversum is vaak belangrijker of je de juiste mensen naar de mond kan praten en je je mond soms houdt tegen een baasje als je het ergens niet mee eens bent. Terwijl het hoort te gaan om of je getalenteerd bent, of je de juiste man op de juiste zender bent of dat het publiek je programma fijn vindt. Maar zo ging het vaak niet en dat politieke trok Jeffrey totaal niet.

  Dat was soms een worsteling, waar ik eerst als collega en later als zijn direct leidinggevende vaak met hem over heb gesproken. Juist door zijn grote betrokkenheid bij de mooie facetten van het vak, raakte hij verstrikt in de omroeppolitieke facetten van de radiowereld. Door zelf te kiezen de AVRO dan te verlaten, koos hij voor zichzelf. De jaren erna waren een herontdekkingstocht waar iedere radiomaker die het leukste beroep van de wereld niet meer kan uitoefenen mee worstelt, iets anders vinden waar je ook gepassioneerd over kan worden, dat is nog niet eenvoudig. Maar het lukte Jeffrey wel en juist nu hij weer helemaal gelukkig was zo wegvallen is zo verdrietig. Het was een eer om de persoonlijke en zachtaardige, onzekere en zoekende kant van Jeff ook gekend te hebben. Zijn radiowerk vond ik daarvoor al te gek en hij blijft daarmee 1 van de radiohelden uit de 90’s en 00’s van ons radiolandschap.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*