Piet Paulusma overleden

Weerman Piet Paulusma is overleden aan de gevolgen van kanker.

Paulusma werkte afgelopen jaar voor Omrop Fryslân en Omroep Max. Hij is 65 jaar geworden.

Sinds 1985 verzorgde Piet Paulusma de weerberichten voor Omrop Fryslân. Daar heerst grote verslagenheid, zegt eindredacteur Sybren Terpstra. Hij kende Piet meer dan 40 jaar.

“In de 36 jaar dat hij weerman was bij Omrop Fryslân, heeft hij nooit verzaakt”, zegt Terpstra. “In de eerste jaren was er geen vervanger en presenteerde hij het weer zelfs op zijn vakantie, vanaf de camping. Later kreeg hij een vaste vervanger op de radio en sinds een paar jaar nam zijn dochter Martsje het weerbericht op televisie geregeld van hem over.”

Carrière Piet Paulusma

Piet Paulusma begon zijn carrière als weerman in 1985 bij Omrop Fyslân. Sinds september 1996 bracht hij voor SBS6 dagelijks Piets Weer vanaf een wisselende locatie in het land. Op 1 januari 2020 was Piets Weerbericht voor het eerst te zien bij Tijd voor MAX en 2 keer per dag te horen op NPO Radio 5. In januari dit jaar is Piet Paulusma benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet voor Friesland en talloze organisaties. Hij werd 3 keer uitgeroepen tot populairste weerman van het jaar.

Donderdag was Paulusma voor het laatst op televisie:

4 Comments

  1. Jammer weer een gemist van een zeer bekent persoon. Piet ik ga je missen met het weer. Ik wens zijn familie zeer veel strekte de komende tijd

  2. Lieve Piet, rust zacht. Je hebt je strijd gestreden…ongelooflijk wat je kan als je ziek bent! Chapea! Ik ga je missen, Piet! Je bracht leven en vrolijkheid in het weerbericht brengen met jou prachtige “Piets weer” (bericht) Dank je wel, Oant Moarn! Ik wens Martsje, Joke, je broer en alle andere dierbaren heel veel sterkte met dit grootse verlies.
    Nederland verliest een groots weerman!
    Goede reis, Piet met rustig en zonnig weer voor ALTIJD.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*