Radio 538, Qmusic en Radio 1 winnaars RadioFreak Awards

Radio 538 heeft volgens het publiek het beste nachtprogramma, de beste vormgeving en beste producer en nieuwslezer in huis. Ook Qmusic en Jack van Gelder (Radio 1) zijn in de prijzen gevallen.

 

 
‘De Show Zonder Naam’ (Radio 538) heeft een RadioFreak Award gekregen voor Beste nachtprogramma. Eddy Keur en Edwin Noorlander houden de luisteraars iedere doordeweekse nacht wakker tussen middernacht en twee uur. Voor de prijs waren ook ‘De Overnachting’ (Radio 1) en Markplaats (3FM). 
 
Radio 538 vernieuwde in​ oktober 2014 ​de audiovormgeving. De nieuwe jingles zijn een samenwerking tussen Wise Buddah, Capital Of Media en Chris Hartgers van Radio 538. En zij winnen de eerste RadioFreak Award voor beste audiovormgeving.  De RadioFreak Award voor Beste verslaggever is met overmacht gewonnen door Jack van Gelder. Met z’n excentrieke manier van verslag doen van voetbalwedstrijden voor de NOS op Radio 1 wist hij ruim driekwart van de stemmen te winnen. Het publiek lijkt zo te willen zeggen dat Jack terug moet komen op de radio na zijn vertrek naar Sport1. Ook Renee van Heteren (BNR) en Martijn Grimmius (Radio 1) waren genomineerd.  Qmusic is er het afgelopen jaar in geslaagd met goede marketing de luistercijfers flink te laten stijgen. En dat heeft het publiek ook gezien, want de allereerste RadioFreak Award voor Beste marketing gaat naar Qmusic. Ook 3FM en Sky Radio waren genomineerd. 
 
Het afgelopen seizoen was Jelte van der Goot de vaste producer en sidekick van Ruud de Wild en de ‘Frank en Vrijdagshow’. Een vaste waarde waarvoor het publiek hem waardeert met deze RadioFreak Award. Ook Alwin Helmink (Radio 2) en Martijn Zuurveen (Radio Veronica) waren genomineerd. 
 
Beste nieuwslezer 
Afgelopen maandag kreeg Henk Blok al de RadioFreak Award voor Beste nieuwslezer. De 48-jarige nieuwslezer is al jaren een vaste waarde in de ochtend voor honderdduizenden luisteraars van Radio 538. Zijn humor, lach en persoonlijkheid zorgden ervoor dat de verschillende radiobazen Henk nomineerden en dat het publiek deze nominatie omarmde. Naast Henk Blok waren ook Carmen Verheul (Radio 2) en Bart Jan Cune (3FM) genomineerd. 
 
Met de nieuwe prijzen zet RadioFreak.nl zet radiomakers en medewerkers van radiostations achter de schermen in het zonnetje. Niet de bekende dj’s of presentatoren, maar redacteuren, verslaggevers, nieuwslezers en radiomakers in de nacht maken kans om in de prijzen te vallen.  
 
RadioFreak.nl is al jaren dé nieuwssite over alles wat met radio te maken heeft. Met de RadioFreak Awards wil de redactie laten zien dat er meer is dan alleen de bekende radiogezichten.  
 
Nominaties 
De programmaleiders/zendermanagers van de landelijke radiostations in Nederland mochten per categorie één persoon of radiostation nomineren. Met als voorwaarde dat dit geen mensen van de eigen radiozender mochten zijn. Na alle inzendingen van de zenderbazen is per categorie een top 3 samengesteld met de meest genoemde namen.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*