Omroepen afwachtend met nieuwe Apple TV

Vanaf eind deze week is de nieuwe versie van Apple TV voor de Nederlandse consument beschikbaar. Eén van de grootste vernieuwingen is de geïntegreerde app store. iCulture vroeg  vandaag aan diverse omroepen of zij een Apple TV app gaan uitbrengen.

De NPO geeft aan dat er voorlopig nog geen plannen zijn om een NPO-app op de Apple TV uit te brengen. De NPO-woordvoerder Aldert Baas gaf aan dat de huidige manier, waarbij NPO-video stream via de airplay-functie op de iPhone naar de Apple TV wordt doorgezonden, afdoende is. Zaken zoals budget en de nog zeer geringe markt van nieuwe Apple TV 4-devices speelt hier ook een rol in. RTL is met haar RTL XL-app nog in onderzoekende fase, waarbij nog niet concreet is of er daadwerkelijk een Apple TV-app uit gaat komen. NOS tracht als omroep vaak voorloper te zijn met innovaties en ook met Apple TV willen ze snel schakelen Lara Ankersmit (NOS) geeft aan dat de NOS app ‘zo snel mogelijk’ in de App Store van de Apple TV te vinden is.

Andere VOD-partijen zoals Videoland, Pathe en NLziet zijn wel al bezig met het ontwikkelen van een app. De populaire video-diensten Netflix en Youtube hadden reeds op de huidige Apple TV een app uitgebracht.

Lees het hele iCulture-artikel hier.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Radio10 lanceert Apple TV app

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*