Publieke omroepen geven gezamenlijk statement tegen racisme

De omroepen VPRO, BNNVARA, AVROTROS, Omroep HUMAN, NTR, EO, Omroep ZWART, PowNed, Omroep MAX, Omroep WNL en KRO-NCRV hebben een gezamenlijk statement tegen racisme gepubliceerd. deze is hieronder te lezen.
 
STATEMENT TEGEN RACISME
 
Als publieke omroep staan wij pal voor de vrijheid van meningsuiting. Vrije nieuwsgaring is een hoeksteen van onze open samenleving. Iedere dag zetten wij ons in om het publiek op een eerlijke manier te informeren. Vanuit onze eigen levensvisie of geloofsovertuiging, maar altijd met respect voor het standpunt van de ander. Voor iedere fatsoenlijke mening moet ruimte zijn binnen het publieke bestel.
 
Vrijheid van meningsuiting is echter niet onbeperkt. Daar waar onder de mantel van journalistiek racistische ideeën worden verspreid, is die grens bereikt. Wij spreken collectief onze afkeuring uit tegen het item over racisme in de uitzending van het programma Ongehoord Nieuws van 15 september. Middels taal en beeld wordt daarin een valse, racistische boodschap verkondigd die wij gezamenlijk kwalificeren als onjournalistiek, onethisch en in strijd met de kernwaarden van de NPO. Dat is het platform van de publieke omroep onwaardig. Wij spreken de omroep Ongehoord Nederland daar collectief op aan. Voor racisme is geen plaats in onze maatschappij.

2 Comments

  1. Maar wat is er dan precies racistisch aan het fragment? De omroepen spreken er schande van, maar er wordt niets concreets benoemd

  2. Herinneren we ons nog dat er openlijk werd gefantaseerd over het ophangen van Thierry Baudet bij OP1? Mocht gewoon hè. Altijd die selectieve verontwaardiging, gesteund door de B-lijst van “fatsoenlijkrechtse” opiniemakers. Om kotsmisselijk van te worden!

1 Trackback / Pingback

  1. NOS ook kritisch op ON-item - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*