Publieke omroep lanceert NPO Luister

NPO Luister is de gratis podcast-app met al het aanbod van de Nederlandse Publieke Omroep.

Martijn van Dam, als lid van de raad van bestuur van NPO verantwoordelijk voor Technologie en Innovatie: “De NPO wil als grootste aanbieder van Nederlandse audio voorop blijven lopen. Onze nieuwe experimentele dienst NPO Luister moet daarom iets anders bieden dan wat er al bestaat. Dat doen we door podcasts en straks bijvoorbeeld ook fragmenten uit radio-uitzendingen te combineren in één app en luisteraars nieuwe dingen te laten ontdekken, die passen bij hun persoonlijke interesses aan de hand van publieke algoritmen.”

“Die aanbevelingen hoeven niet beperkt te blijven tot audio: we willen de gebruikers van NPO Luister in de nabije toekomst verwijzen naar ons video-aanbod in NPO Start en vice versa. Bovendien zouden we NPO Luister ook kunnen gebruiken voor innovatieve audio. Denk aan interactie waardoor je zelf de loop van een verhaal bepaalt of waardoor je mee kunt spelen met een quiz. Of nieuwe audiovormen die alleen op zo’n platform kunnen. We willen volop gaan experimenteren samen met ons publiek en zo NPO Luister verder ontwikkelen.”

In NPO Luister staan alle podcasts van de NPO en de omroepverenigingen. De app biedt gepersonaliseerde aanbevelingen op basis van de podcasts die je hebt beluisterd.

Ook kun je live radio luisteren naar NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5 en FunX.


De nieuwe app NPO Luister is beschikbaar via de App Store en de Google Play Store. Zie ook NPOLuister.nl.

1 Trackback / Pingback

  1. Tweede Kamer vrijwel unaniem voor openstellen NPO Luister - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*