Podcasts doneren zendtijd aan Artsen zonder Grenzen in strijd tegen coronavirus

Medische noodhulporganisatie roept Nederlanders via verhalen van medewerkers in podcasts op om te doneren.

Artsen zonder Grenzen introduceert de campagne ‘Grenzeloos’, bekende Nederlandse podcasts doneren zendtijd zodat medewerkers van Artsen zonder Grenzen het verhaal over hun strijd tegen het coronavirus kunnen vertellen. Deze campagne is in het leven geroepen omdat het coronavirus nog steeds honderdduizenden kwetsbaren overal ter wereld in gevaar brengt. Artsen zonder Grenzen gaat daarom door met het bieden van medische hulp om het virus te bestrijden en daar is geld voor nodig.

In alle 70 landen waar Artsen zonder Grenzen werkt staat de noodhulporganisatie klaar om voor coronapatiënten te zorgen. In 49 landen zijn speciale COVID-19 projecten opgestart.

“Voorlichting, infectiebeheersing en medisch personeel zijn relevanter dan ooit”, zegt Nelke Manders, directeur van Artsen zonder Grenzen. “Het coronavirus verspreidt zich ook naar gebieden waar mensen al zwaar getroffen zijn door andere crises, zoals oorlog en andere besmettelijke ziekten. En naar landen waar medische zorg niet zo vanzelfsprekend is als bij ons. Met de serie Grenzeloos brengen we dit onder de aandacht en vragen we de luisteraars in actie te komen en geld te doneren.”

Bevallen in conflictgebied
In elke podcast vertelt een medewerker van Artsen zonder Grenzen over zijn of haar strijd tegen het coronavirus. Zo vertelt arts Mirte Sprenger in Podnataal over bevallen in conflictgebied en de gevolgen van het coronavirus. Landencoördinator Ton Berg geeft bij DAMN, HONEY weer hoe ze onderhandelt met rebellen zodat de noodhulpoperatie tegen het coronavirus door kan gaan. Epidemioloog Maarten de Jong is te horen bij Datevermaak over waarom daten belangrijk en tegelijkertijd onhandig kan zijn tijdens een lange missie. En lobbyist Karel Hendriks doet in de podcast Betrouwbare Bronnen een boekje open over wat een pandemie zo complex maakt en wat er achter de schermen gebeurt bij Artsen zonder Grenzen om noodhulp te kunnen blijven verlenen.

Unieke samenwerking bekende Nederlandse podcasts
Artsen zonder Grenzen ontwikkelde de campagne Grenzeloos in samenwerking met creatief bureau Buutvrij for life. De makers van de podcasts DAMN, HONEY, Podnataal, Datevermaak, Betrouwbare Bronnen en de Eeuw van de Amateur werken mee aan de serie. Uniek, want nooit eerder doneerden Nederlandse podcasts zendtijd. De eerste twee podcasts zijn te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts. De komende weken verschijnen nog drie podcasts. Met de introductie van deze campagne lanceert Artsen zonder Grenzen ook een nieuw kanaal om meer verhalen te vertellen over de hulpverlening die de noodhulporganisatie biedt en mensen te betrekken bij de organisatie.

Via www.grenzeloos.show kan men bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus en meer lezen over de betreffende uitzendingen. Een sponsor van Artsen zonder Grenzen zal de opbrengst van deze campagne verdubbelen tot een maximaal totaalbedrag van 25.000 euro. Dit houdt in dat als Artsen zonder Grenzen meer donaties binnenkrijgt dan 25.000 euro, de sponsor de noodhulporganisatie 25.000 euro geeft. Is het totale bedrag minder dan 25.000 euro dan verdubbelt de sponsor het totale bedrag.

1 Trackback / Pingback

  1. Podcasts doneren zendtijd aan Artsen zonder Grenzen in strijd tegen coronavirus – Nieuws | Apotheek Online

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*